MachoChef

Recept za ‘macho ljepljiva svinjska rebarca’!

Odlučili smo sa svima podijeliti recept za pripremu najboljih rebarca kod kuće (kako ih i sami pripremamo)

Recept za ljepljiva svinjska rebarca objavljujemo najviše zato što nas je počelo iritirati što se u dobrom dijelu restorana u Hrvatskoj rebarca pripremaju tako da ih prvo kuhaju, a potom tek malo zapeku pred serviranje). Krenimo redom prvo sa sastojcima, a zatim s načinom pripreme.

Jelo je, uvjerit ćete se i sami, izuzetno ukusno, a priprema jednostavna te to što ste muškarac nikako nije razlog da se ne upustite u ovaj pothvat. Vaša bolja polovica, ukućani ili prijatelji bit će oduševljeni i ubuduće vas ‘žicati’ kada ćete ponoviti ovo kulinarsko remekdjelo. Upozorili smo vas – postat ćete poznati po tome da pripremate najbolja rebarca!

SASTOJCI:

  • 6 do 8 svinjskih rebara (bez kože), ne u jednom komadu
  • 3 žlice meda
  • 1 dl aceto balsamica
  • 2 dl pilećeg temeljca
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 1 dl soja sosa
  • sol
  • papar
  • ulje
  • chili u prahu
  • 1 luk
  • 4 do 6 režnjeva češnjaka
  • 2 limuna (ribana korica oba limuna + sok od polovice limuna)

PRIPREMA:

Spremni? Dok se pećnica ugrijava na 180° C, češnjak ogulite i narežite na tanke listiće, potom luk narežite na kockice.

U lim za pečenje ili protvan ulijte malo ulja te s puno ljubavi poslažite rebra. Posolite, popaprite i pecite na štednjaku (srednje jaka vatra) sve dok rebra ne dobiju smećkastu boju sa svih strana. Kako bi to postigli morat ćete ih okretati, no vidjet ćete da to nije nikakav problem. Ukupno će biti dovoljno 10-15 minuta.

Ne gaseći vatru, prelijte rebarca medom. Dodajte češnjak. chili, luk te naribajte limunovo koricu. Zalijte temeljcem, vinom, limunovim sokom i aceto balsamicom. Rebarca već sada primamljivo izgledaju, ali ipak još nisu spremna za serviranje.

Lim za pečenje ili protvan spreman je za pećnicu, prebacite rebarca tamo (i ne zaboravite ugasiti vatru na štednjaku) i neka se peku pola sata. Nakon toga ih okrenute te pecite dodatnih 30 minuta.

Rebarca sada možete izvaditi iz pećnice te ih nastavite peći na štednjaku kako bi reducirali umak, sve dok ne postane taman, gust i ljepljiv. Okrećite rebarca da se fino glaziraju sa svih strana.

Macho ljepljiva rebarca sada su spremna za serviranje vašoj voljenoj ili kome već ste ih namijenili. Preporučujemo poslužiti s pečenim krumpirom! Dobar tek!

Nadamo se da ste uživali u fotografijama i našem receptu za ljepljiva svinjska rebarca te da ćete još više uživati u onima koja vi pripremite!

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close