Brzina

Mansory Audi RS6 – brutalni obiteljski karavan koji hvata stotku za 3 sekunde

Rijetke su prilike u kojima se njemačka tuning kuća Mansory odluči napraviti “tretman” na modelu iz Audijeve palete vozila. No, kad god se to dogodi, rezultat je prilično spektakularan, pa ni ovaj put priča nije bitno drugačija. S jedne strane, teško je povjerovati da im je zadatak bio težak, jer su kao “prazno platno” uzeli već u osnovi brutalan obiteljski karavan sa gotovo 600 konja i dodali pokoji prepoznatljiv “začin” u stilu Mansoryja. Iako su do sada bili prepoznatljivi većinom po preradama supersportskih automobila, terenaca i luksuznih limuzina, na ovaj korak su se odlučili jer je u posljednje vrijeme sve više kupaca koji traže brutalne performanse, ali uz to cijene i svakodnevnu praktičnost koju nudi ovaj segment vozila.

Tako je Mansory RS6-icu prebacio na “karbonsku” dijetu i gotovo sve ugrađene dijelove izradio od ugljičnih vlakana, kao i “aero” dodatke koji su ugrađeni kako bi se dobila osnova za dodatne zahvate s ciljem podizanja performansi vozila. Uz modificiranje upravljačke jedinice vozila, ugrađen je i potpuno novi ispušni sustav, a rezultat toga je 1000 Nm okretnog momenta i 730 konjskih snaga, te sprint od 3,2 sekunde do 100 km/h.

Da eksterijer RS6-ice kojim slučajem ne bi bio predosadan, tu su i jarko narančasti detalji, ali i kovani naplatci veličine 22″. Naravno, unutrašnjost je uređena u sličnom stilu, masovnim orištenjem alkantare i kvalitetne nappa kože, te ponekim dodatkom od ugljičnih vlakana. Zbilja, ako ćemo ikad imati potrebu kupiti obitljeljski karavan, nadamo se da će se raditi o sličnom primjerku, pa makar to bio osnovni model iz ponude Audija. 

Tags
Back to top button
Close