Tech

Jacob&Co. X Bugatti Chiron Tourbillion sat – mehaničko savršenstvo sa srcem Bugattija

Vrhunski satovi često su tehnološka čuda, spektakularni vizualno i mehanički, no kreacije tvrtke Jacob&Co. posve su nova dimenzija. Nevjerojatna je količina detalja i razigranost mehanizama u svakoj njihovoj kreaciji, a sama izvedba više je od same mehaničke kreacije sata. Zbog toga nas još više veseli da su ponovo udružili snage sa Bugattijem i predstavili sat koji je mehanička posveta jednom od tehnički najsavršenijih automobila današnjice. Bugatti Chiron Tourbillion u oku običnog promatrača možda je tek puko pretjerivanje, no, kako odati počast automobilu koji možete opisivati samo superlativima, bez obzira iz kojeg ga kuta gledali.

Bugatti Chiron san je mnogih zaljubljenika u automobile, luksuzna krstarica sa W16 motorom i 1500 konjskih snaga, u kojoj s lakoćom hvatate brzine veće i od 400 km/h, zaslužuje jednako impresivan sat, a pogledom na kreaciju tvrtke Jacob&Co., jasno je da su u tome uspjeli. Da, sat pokazuje vrijeme i to vrlo precizno jer je regulirano tourbillion mehanizmom koji je sam po sebi savršenstvo, no, centralni dio sata svakako je replika W16 motora sa cilindrima i dva turbopunjača (iako ih Chiron ima četiri).

Minijaturni blok motora proizveden je od safira, dok je radilica izrađena od jednog komada čelika i predstavlja jedan od najkompliciranijih dijelova koje je tvrtka Jacob&Co. ikad proizvela. Pogled unutar kučišta sata impresivan je ma iz kojeg kuta gledali, a savršenstvo kreće plesom cilindara unutar minijaturnog kučišta motora. Kad se zagledate u savršenu rapsodiju pokretnih dijelova koje sat skriva, čak ni cijena od tristotinjak tisuća dolara ne izgleda pretjerana.

Tags
Back to top button
Close