Tech

DJI Mavic Air 2 – potpuni redizajn najpopularnijeg DJI drona

Za amatere i profesionalce

Prošle su dvije godine od kada je DJI predstavio prvi Mavic Air, a iako se još uvijek radi o odličnom dronu, izgleda da je u DJI-u zaključeno da je vrijeme za potpuni redizajn njihovog najjačeg prodajnog aduta. Rezultat takvog razmišljanja je potpuno novi DJI Mavic Air 2.

Još bolja kamera

Dimenzijama nešto veći od prethodnika, novi Air donosi pregršt novosti od kojih nas posebno veseli povećana autonomija leta. Sa jednim punjenjem baterije novi Air u zraku će provesti do 34 minute, što je prava vječnost u svijetu dronova i novi rekord Mavic serije. No, ono što je najbitnije je da Air 2 donosi puno novosti kad je u pitanju fotografija i video. Uz povećan senzor u odnosu na prvu seriju, Air 2 isporučuje vrhunske fotografije od čak 48 megapixela, dok će “videoljupci” cijeniti mogućnost snimanja videa u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi ili 1080p “slow motion” video pri čak 240 sličica u sekundi.

HDR značajke

Zaljubljenicima u HDR fotografiju biti će drago da na tom planu nije bilo značajnijih promjena, ali uz novu Hyperlight funkciju koja spajanjem više fotografija omogućuje vrhunske rezultate rezultate i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, vaše noćne fotografije iz zraka biti će bolje nego ikad. Naravno, pri svemu tome, Air 2 će sam prepoznati o kojem tipu scene (zalazak sunca, plavo nebo, trava, snijeg ili drveće) se radi i prema tome prilagoditi postavke kako bi boje i detalji na vašim fotografijama ispali savršeno bez obzira koji vas uvjeti u tom trenutku okružuju.

Lakše upravljanje

Za nas i nama slične, još jedna bitna značajka je da je novi Air dizajniran kako bi s njime mogla upravljati i mala djeca, jer sigurni smo da nitko ne želi svoju skupu igračku skidati s drveta ili skupljati dijelove nakon bliskih susreta sa preprekama koje bi vas mogle skupo koštati. Da, more senzora i softverskih mogućnosti koje će upozoravati pilota ili samostalno držati dron podalje od razno raznih prepreka, dobrodošla su pomoć svima koji nisu previše vični upravljanju i definitivno smanjuju stres prilikom snimanja vrhunskih fotografija i videa. No, da ne duljimo previše, pogledajte u videu što sve donosi novi DJI Mavic Air 2.

Tags
Back to top button
Close