Birtija

Šest najgorih vatrenih oružja svih vremena

S obzirom da se tehnologija koristi više od 650 godina, u svijetu doslovno postoji na tisuće različitih vrsta vatrenih oružja. Sa sigurnošću možemo reći kako su vrlo efektivna u svom poslu, bilo da se koriste za svrhe čuvanja reda ili ratne svrhe. Ideja je vrlo jednostavna, cilindar sadrži projektil koji se eksplozivnim nabojem ispaljuje uz različite domete, točnost i sposobnost uzrokovanja štete. Uz ovu ideju nije jasno kako se netko sjetio to promijeniti i tako stvorio najgora vatrena oružja svih vremena. U ovom tekstu izdvojili smo njih šest, ali smo sigurno kako bi se mogli sakupiti nekoliko stotina primjeraka.

Turbiaux dlanovni-pritisni pištolj

dcb2976c-e006-40cc-8df4-a3c2f7c0c94f

Kada se Franzuci ne bave izradom beznačajnih pušaka, zaposleni su stvaranjem smrtonosnog skrivenog oružja kojim bi se vrlo lagano mogli obraniti ukoliko vas netko napadne. Nažalost, u tom naletu “super” ideja stvorili su Turbiaux pištolj koji stane u dlan i s kojim bi mogli ispucati 7 metaka. Nažalost po pucača ili na sreću za onog drugog, kalibar tih zrna bio je premali da bi nekome naškodili, pa se tako moralo ispucati svih 7 metaka u osobu ,kako bi bar jedan očešao koljeno i vama pružio priliku da pobjegnete glavom bez obzira.

Nock Volley puška

cb5cb509-6229-43e4-bf91-1b4c18d424d7

Zamislite da imate lovačku pušku sa sedam cijevi i kako u jednom pucnju ispalite svih 7 punjenja. Šteta je zagarantirana.  Dvocijevke vrlo često imaju vrlo jaki trzaj, dok se ova “mrcina” može pohvaliti trzajem koji vam može iščašiti rame ili učiniti još veću štetu. Rizik je bio jednostavno prevelik da bi se ova puška koristila.

cff1d612-e831-43fe-b998-9904d9ac0a0e

Chauchat

d727d00e-6ad1-426a-819a-72464956c1d3

Chauchat je francuska strojnica koja je ipak najpoznatija po svojoj neupotrebljivosti. Strojnica je dizajnirana s mnoštvom otvorenih dijelova kako bi svježi zrak mogao ulaziti i brže hladiti cijelu strojnicu. Naravno, već kod prvog susreta sa svom prljavštinom koja vlada na ovom svijetu, Chauchat postaje beskoristan. Priča se kako su francuski vojnici pri preuzimanju ovog oružja jednostavno odlučili odbaciti ovo “čudo” i tražili bilo što, makar to bio najobičniji pištoljčić. Cijela ideja je odbačena nakon 2 mjeseca uporabe.

Pištolj “Pačje stopalo”

345fda1c-9c3a-4a15-8cc9-b4993c8c2f66

“Pačje stopalo” je smišljeno kako bi se mogli obraniti od više protivnika. Najgore od svega, cijevi su tako postavljene da se zapravo vi ne možete obraniti od osobe koja stoji ispred vas, već bi za to trebali malu pomoć nišanjenja što vremenski nije baš prihvatljivo. Mislite da je to sve? Cijevi ovog pištolja također nisu ni ravne pa se i ta pomoć s nišanjenjem čini kao nemoguća misija.

Ručni bacač granata

9cf62ead-db58-4887-aebe-8331e986e4bb

Sama ideja ručnog bacača granata i nije tako loša ako želite neprijatelja pretvoriti u tisuće malih komadića. Sada to i nije tako komplicirano izraditi, ali tada su se ručni bacači radili na malo drugačiji način pa ste tako za ispucavanje granate morali biti pravi mali stručnjak, ali i pravi mali srećković. Paljenje ovog bacača se radilo na taj način da ste morali upaliti fitilj koji je nekada gorio brže ili sporije nego inače. Ako je slučajno gorio brže, postojala je velika šansa da ostanete bez prsta, dlana, ruke ili čak nečeg više. Ne zvuči više tako zabavno.

Cochranov turret pištolj

ce9c1753-0a08-45f1-ae8b-a3fa3abc6528

Što to zapravo ne valja s ovim pištoljom? Ako možete primijetiti, cilindar s metcima je postavljen horizontalno, za razliku od klasičnog bubnja. Kada ste željeli ispucati metak, postojala je šansa da onaj metak koji je postavljen suprotno od onog kojeg želite ispucati, zbog ispucanog eksplozivnog naboja, krene prema vama. Zvuči kao pravi ruski rulet.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close