Birtija

Deset razina pijanstva

Kako ste i sami vjerojatno saznali na teži način, pijančevanje ima svoje razine. Bilo da ste počeli s pivama i završili s pelinima, ili ste na gemištima cijelu noć, rezultat je uvijek isti – ako je bila dobra zabava, vjerojatno ste jutro dočekali na trežnjenju.  Ali postoji više razina pijanstva i sve ovisi o vama i koliko ste spremni podnijeti.

1. Laganina

U ovoj razini skužite kako vas alkohol lagano prima i možete procijeniti da li vam je dosta. Smijete se glupim reklamama za pivu, ali daleko ste od pravog pijanstva.

Šanse za mamurluk: Slaba

2. Nešto se događa

Tako dugo ne shvaćate da ste prošli granicu dok se ne pokušate dići. Odjednom se osjećate kao Neo iz Matrixa kada izbjegava metke, ali opet, još ste uvijek to vi i svjesni ste skoro svega.

Šanse za mamurluk: Slabe uz mogućnost glavobolje

3. Gdje sam bio

Ova razina je vrlo zanimljiva. Mislite da niste pijani kada se dignete, hodate okolo, pričate s ljudima, super se zabavljate, ali nakon svega nemate pojma što ste radili zadnjih sat vremena. Vidite samo zgodnu curu kako vas promatra i hrpu likova koji vas gađaju s čepovima od piva.

Šanse za mamurluk: 50/50

4. Najbolji prijatelji

Svi oko vas postaju vaši najbolji prijatelji. Grlite sve i velika je vjerojatnost da ćete u ovoj fazi početi okreti runde za vaše nove najbolje prijatelje. U ovoj fazi kreće i slanje “super” poruka ljudima kojima inače niste nikada pisali.

Šanse za mamurluk: Koga briga, svi vas vole

5. Mutavost

Sva vaša komunikacija se polagano svodi na jednu ili dvije riječi, nešto kao pjesme Jelene Rozge. Izgledate kao da vas je pregazio vlak, ali se još nekako držite.

Šansa za mamurluk: Lagana opasnost od cjelodnevnog umora

766932-binge-drinking

6. Rambo mod

Nakon ljubavi kreće rat. Sada ste spremni za tučnjavu. Od jednom svi gledaju vašu curu i zaslužuju batine, dok zapravo vi ste ti koju buljite u ljude kao da su vam ukrali pecivo s čokoladom za vrijeme školskog odmora. Postoji velika šansa da ćete biti poslani na hlađenje dok će se vaši prijatelji ispričavati žrtvi.

Šanse za mamurluk: Pretući ćete glavobolju

7. Tupavost

Ako ste preživjeli razinu s tučnjavom, kreće prava “fjaka”. Jedva gledate i sve vam zvuči kao usporena glazba. Oblikovanje i jedne riječi nije uspješno.

Šansa za mamurluk: Ne planirajte ništa za sutra

8. Gumene noge

Dok ste prije mogli stajati, sada je i tome došlo kraj. Potrebna vam je pomoć prijatelja da bi stajali, ali velika je vjerojatnost da ste im zahvalili povraćanjem po cipelama. Budite spremni da izgubite pokojeg prijatelja kada se to dogodi.

Šanse za mamurluk: Već par minuta nakon buđenja se zaklinjete kako više nećete piti

9. Slagalica strave

Sjećate se da ste počeli s opijanjem i sada ležite u krevetu, naravno obučeni. Pored vas su povraćane tenisice, a u džepovima velika praznina i bankovna kartica. Pored kreveta je naravno zgužvani omot od bureka.

Šanse za mamurluk: Bolje da se ne probudite

10. Šuplje

Ne sjećate se ničega. Mrlje na vašoj košulji govore same od sebe – bambus, neka žestica, ruž za usne, ali naravno vi se ničega ne sjećate. Kada dignete pogled, spavate na klupici ili ste još uvijek u kafiću, ali u njegovom wc-u. Ako niste tamo, onda ležite na nepoznatom kauču, u nepoznatoj sobi s još dva, tri lika koji spavaju i naravno upaljena FIFA 2010 na telki.

Šanse za mamurluk: Vjerojatno ste opet pali u nesvijest

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close