Lifestyle

8 Savjeta kako se svidjeti njenim roditeljima

Ta-dam, kucnuo je i taj čas – uspjeli ste napokon osvojiti curu koja vam se sviđala, već ste neko vrijeme u vezi, čak ste se svidjeli i nekim njezinim prijateljicama (iako joj je sigurno barem jedna lagala u lice kad je rekla da si joj simpatičan) – i eto, ostalo je još samo da se svidite njenim roditeljima.

Pretpostavljamo da je vaša nova draga iz relativno pristojne obitelji te stoga odabiremo klasičan scenarij – večera kod njezinih. Držeći se ovih savjeta, ne garantiramo da će u njezina majka i godinama nakon što prekinete sa suzom u oku pričati o vama prvoj susjedi, ali ste definitivno na dobrom putu.

Lijepo se obucite

Nešto bolje zvuči na engleskom – Dress to impress – a u tome i jest cijela filozofija. Njeni roditelji nisu tvoji vršnjaci (ako jesu – BRAVO CARE! 🙂 ) te se za prvi susret nikako ne smiješ obući preležerno, kao da ideš na popodnevnu cugu s frendovima iz kvarta. Knjige su napisane o tome koliko je važan prvi dojam pa stoga koliko god buntovan i nekonvencionalan želio biti ovo definitivno nije teren za igranje te igre.

“Ispeglajte” priču kako ste se upoznali

Ovo je tema koja će sigurno doći na menu u nekoj fazi ove večeri. Njeni roditelji sigurno ne žele čuti pravu istinu o tome kako ste se zaista upoznali, tj. da te je njihova mala curica, već solidno pripita i bez puno upoznavanja, u 4 ujutro pokupila u polu-mortus stanju na šanku i odvela kući gdje ste se iz trećeg pokušaja uspjeli poševiti bez zaštite. Popričajte s djevojkom i zajedno osmislite neku zgodnu i romantičnu priču koja će njenoj majci barem malo zasuziti oči i izmamiti pokoji “Ah”.

>>> 10 načina kako privući djevojku vaših snova

Svidite se punici

U mnogim je obiteljima česta pojava da je žena prava gazdarica u kući. Ne znači to odmah da vam je budući tast papučar nego mu se jednostavno ne da zamarati svakodnevnim, uglavnom nebitnim stvarima. Što to onda znači? E, pa ona će biti ta koja će sugerirati svojoj voljenoj kćeri da bi možda bilo lijepo da im se pridružiš na večeri, ona će smiriti supruga kad te počne rešetati pitanjima, s vremenom će ona biti ta koja će svoju kćer, kada se onih dana u mjesecu jednostavno bez nekog razloga naljuti na tebe, podsjećati da nema razloga za to jer si divan dečko.

Umjereno laskanje i dobre manire su sve što ti treba da osvojiš njezinu majku. Pohvalite raspored u kući, divite se njenim kulinarskim vještinama, s vremenom se ponudi da im nešto pomogneš oko kuće, vrta ili sl… I to je to.

Skompajte se s tastom

Njenom će ocu često trebati više vremena da te prihvati, što je normalno jer – ruku na srce – ševite njegovu malu curicu, no kad se jednom skompate ponekad će vam pokoja piva s njim više odgovarati nego odlazak u kino s njegovom kćerkom. Ona prvotna antipatija s njegove strane vremenom će splasnuti i treba mu dati vremena.

S njim treba oprezno, pitajte curu ili iz razgovora s njenom majkom saznajte što ga zanima, što voli, koji su mu hobiji, za koji klub navija – uglavnom, shvatili ste.

Pripremite teme za razgovor

Duga razdoblja tišine za stolom nisu dobra, i tu bi vam od pomoći trebala biti vaša djevojka, a možda još i više njena znatiželjna majka. Sigurno će njeni roditelji i iz tvojih usta htjeti čuti čime se baviš, zanimat će ih nešto više o tvojoj obitelji, voliš li životinje, aktualnim događajima u zemlji i svijetu, čak i filmovi i serije mogu doći na tapetu. Pripremite se za razgovor o ovim temama.

Neke od tema koje bi u početku trebalo ne načinjati su politika, vjera, novac, a izbjegavajte i pričanje viceva, barem dok ne osjetite kakav imaju smisao za humor i gdje su granice. Uvijek izbjegavajte duge viceve s mucavcima kao glavnim akterima. Pogotovo izbjegavajte takve viceve ako vam uopće ne ide pričanje viceva.

Ponesite poklon

Iako će vam se možda činiti glupo, ili će vam čak cura reći da ne treba ništa donijeti, mali znak pažnje ne može štetiti. Neovisno o prilici, boca vina je gotovo uvijek dobar izbor. Buket cvijeća rijetko da će koja žena odbiti, tako da sigurno neće ni vaša možebitna punica.

U razgovoru s djevojkom doći ćete do odgovora na pitanje što bi bilo zgodno ponijeti. Ako je u pitanju neki rođendan onda svakako morate nešto donijeti slavljeniku.

Spremite se za bijeg

Znate onu foru koju cure konstantno nama prodaju? Ono kad nam se čini kako je dejt završio taman kad vam je dobro krenulo? E, pa to nije slučajno, one to rade namjerno da jedva čekamo idući susret. Pokušajte i vi sličnu stvar “prodati” njezinima.

Osjetit ćete kada je vrijeme za to i krenite s izlaznom strategijom. Spomenite tijekom večere kako imate važan sastanak idućeg dana ili nešto takvo. Nemojte im nikako dozvoliti da vas odmah nakon prvog druženja u potpunosti upoznaju. Ostanite tajanstveni u nekoj mjeri kako bi vas postepeno upoznavali te u konačnici zaključili da ste upravo vi idealan kandidat da budete otac njihove unučadi.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close