Birtija

12 zanimljivih činjenica o Dwayne “The Rock” Johnsonu

Dwayne Johnson, nadimka “The Rock”, trenutno je jedan od najtraženijih glumaca, pogotovo za akcijske filmove gdje do izražaja dolazi njegov fizički izgled uz neosporan talent za glumu. Ovaj 43-godišnjak, upravo je u kina izbacio novi film “San Andreas” koji je odmah zasjeo na prva mjesta po kino blagajnama.

Ovaj simpatični, ali zastrašujući primjerak glumca, poznat je dobrotvornom radu, voli djecu, ali i uvijek pronađe vremena kako bi držao svoje tijelo u punom pogonu. Budući da se nije rodio kao zvijezda, nego je imao trnovit put do uspjeha, vrijeme je da saznamo neke zanimljive činjenice o Dwayne Johnsonu.

1. Ulazak u “Brze i žestoke”

dwayne-001

U originalu, Dwayne nije trebao glumiti u filmova “Brzi i žestoki”. Njegov lik je zapravo trebao biti neki stariji muškarac koji se uključio u ekipu, ali Vin Diesel je prenio ideju o Johnsonu kao liku redatelju Justin Linu kada je pročitao komentare na Facebooku. I tako se stvorio lik Hobbsa.

2. Plaća u “Kralju škorpiona”

dwayne-002

Prije samo nekoliko dana Dwayne je postavio svjetski rekord u slikanju selfija, njih 105 u samo tri minute. Na sreću, ovo nije jedini rekord koji drži ovaj glumac budući da je za svoju prvu ulogu u filmu on zaradio 5.5 milijuna dolara, što je rekord što se tiče plaće za prvo pojavljivanje na velikim ekranima. Naravno, ta uloga je bila u “Kralju škorpiona”.

3. Početak u “Saturday Night Live”

dwayne-003

Samo 5 godina nakon početka njegove karijere kečera, Dwayne Johnson se prvi put pojavio na televiziji i to u zabavnom showu “Saturday Night Live”. Već tada pokazivao je veliki talent za stajanje pred kamerama i bilo je pitanje vremena kada će napredovati dalje.

4. Johnny Bravo

dwayne-004

Tko bi rekao da je Dwayne skoro glumio u filmu u kojem bi utjelovio lik iz crtića, “Johnny Brava”. Ideja nažalost propala, iako je Warner Bros otkupio prava za snimanje od Cartoon Networka.

5. Život gangstera

dwayne-005

Odrastajući na Havajima, Dwayne je bio pomalo problematičan. Prije sedamnaeste godine, “The Rock” je bio uhićen oko osam puta zbog krađi. Bio je dio skupine koja je pljačkala turiste, ali sva sreća, ta karijera je završila na vrijeme.

6. Profesionalni ragbijaš

dwayne-006

Dwayne je želio biti igrač američkog nogometa i čak je igrao za Sveučilište Miami 1991. godine. Prema ESPN-u, bio je vrlo dobar, ali ne i zvijezda te je bio zamijenjen Warrenom Sappom, igračem koji je kasnije završio kao jedan od najboljih igrača NFL-a.

7. Kečerska karijera

dwayne-007

“The Rock” je osvojio svoju prvu titulu u WWE 1998. godine sa samo 26 godina, što je tada bio rekord. Kasnije je osvojio još šest titula prije tridesete godine. Tek 2002. godine ga je prestigao Brock Lesnar s 25 godina.

8. Dio “Star Treka”

dwayne-009

Tko bi rekao da je Dwayne bio dio Star Treka, i to u serijalu Voyager. Njegova uloga bila naravno borba protiv “Seven of Nine” u kojoj je pobijedio u epizodi “Tsunkatse”.

9. Ima riječ u rječniku

dwayne-008

Za vrijeme jednog govora nakon borbe u WWE, Dwayne je iskoristio riječ “smackdown” kako bi nešto opisao. Ta riječ je deset godina kasnije, 2007. godine uvedena u rječnik.

10. Rock Johnson

dwayne-010

Možda čak i prva uloga na televiziji bila je u seriji “Lude sedamdesete”, kada je Dwayne glumio svog oca, Rockya Johnsona. Epizoda se zove “The Wrestling Show” i dio je prve sezone te mega popularne serije.

11. Luda obitelj

dwayne-011

Dwayne Johnson prva je osoba koja je treća generacija borca u WWE. Njegov otac Rocky, i njegov djed Peter Maivia također su bili profesionalni kečeri. Također je i njegova baka, Lia Maivia bila jedna od rijetkih ženskih boraca u to vrijeme. Maivia obitelj vrlo je važan dio WWE povijesti, pogotovo kada se zna da je 5 osoba iz njegove obitelji u WWE Hall of Fame.

12. Knjiga na mjestu broj 1.

dwayne-012

Njegova knjiga memoara “The Rock says..”, bila je nekoliko tjedana na broju jedan ne tako davne 2000. godine. I sve to prije nego je počeo ozbiljno glumiti.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close