Kulturnjak

10 najboljih filmova snimljenih prema knjigama Stephena Kinga

Godine 1947., točnije 21. rujna, rođen je jedan od najpoznatijih pisaca svih vremena, Stephen King. On je osoba koja je odgovorna za većinu naših strahova zbog bolesne mašte koju je pretočio u svoje knjige, njih 54, uz 200 kratkih novela, plus još 7 knjiga pod imenom Richard Bachman. Sjećamo se samo mračnih dana prikazivanja serije “Ono”, nakon kojih smo očekivali da će nam klaun izaći iz kanalizacije ili odvoda i odvesti nas na neko mračno mjesto.

Odlične knjige Stephena Kinga također su pretvorene u odlične filmove i odabrali smo deset filmova koji su najbolje dočarali Kingov bolestan um.

10. Pet Semetary – Groblje kućnih ljubimaca

Samo ime govori kako se nešto vrti o groblju kućnih ljubimaca, što samo po sebi i nije baš normalna stvar. Ako volite priču s grobljem na dvorištu u glavnoj ulozi, ovo je ostvarenje sna za vas.

9. Creepshow

Creepshow je kolekcija pet različitih horor priča koje su povezane u jedan film. Bitno je reći kako se u jednom pojavljuje legendarni Leslie Nielsen, koji svoju suprugu i njezinog ljubavnika zakopa na plaži samo s glavama iznad površine.

8. The Mist – Magla

Magla koja donesi čudna krvožedna bića u mali gradić Bridgton i šačica preživjelih u supermarketu ne zvuči nešto posebno, ali kada se ispriča na način kao što to radi Stephen King, onda se ipak isplati pogledati.

7. The Green Mile – Zelena milja

Zelenu milju nije potrebno posebno predstaviti. Tom Hanks i Michael Clarke Duncan u ulozi života.

6. Children of the Corn – Djeca kukuruzišta

Film koji bi djeca trebala izbjegavati. Radnja? Grupa djece zaglavi u malom gradiću u kojoj vlada kult djece koje misle da bi svi iznad 18 godina trebali umrijeti. Više ne zvuči tako zabavno?

5. Misery – Jad

Ako mislite da imate čudnog tajnog obožavatelja, preskočite ovaj film. Ostali, posudite i pogledajte kako izgleda pravi psihopat na djelu.

4. Carrie – Katica

Bili ste nepravedni prema nekom u srednjoj školi? Dobro da niste završili poput ekipe u kultnom hororu Carrie ili po našem Katica 🙂

3. Stand By Me – Ostani uz mene

Nije horor, već priča o ekipi dječaka koji krenu na put radi glasine kako se uz prugu nalazi tijelo nestalog dječaka. Originalno ime knjige je “The Body”, što se nije previše svidjelo Columbiji Pictures.

2. The Shining – Isijanje

Volite stvarno dobar horor nakon kojeg nikada nećete zaboraviti live Jack Nicholsona?

1. The Shawshank Redemption – Iskupljenje u Shawshanku

IMDB broj 1 svih vremena je dovoljan razlog da se ovaj film nađe i na ovom popisu.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close