Kulturnjak

Četiri filmske zvijezde koje su počele kao tjelohranitelji

Sigurno ste vidjeli neku poznatu osobu koja pored sebe ima tjelohranitelja za kojeg bi prije rekli da je glumac nego osoba koju čuva. Upravo su neki uspjeli u tome i stvorili vrlo dobro karijeru u filmskoj industriji. Pročitajte u saznajte tko se to uzdigao od čuvanja do glume.

1. Michael Clarcke Duncan

204117_v1

Sigurno se sjećate Johna Coffeya, mrcine koja je glumila u “Zelenoj milji”. Upravo je on prvi na našoj listi filmskih zvijezdi koji su počeli kao tjelohranitelji. Čak se misli kako bi poznati Notorious B.I.G. bio živ da je taj dan bio u smjeni. No krenimo od početka.

Duncan je počeo kao izbacivač i muški striper u Chicagu i to pod nadimku “Hollywood Mike”, budući da su svi znali kako želi jednoga dana postati filmska zvijezda. Nakon nekoliko godina rada odlučio je kako je vrijeme da se preseli u Los Angeles kako bi konačno krenuo na satove glume. Ubrzo je shvatio kako će teško ući u sam vrh, ali je također primijetio kako glumci puno plaćaju kako bi se osjećali sigurnima. Tako je radio za zvijezde poput Willa Smitha, Jamie Foxa i Martina Lawrencea, koji su mu rado davali savjete i pomagali.

Jedne noći, Duncan je odlučio kako će zamijeniti mjesta s jednim tjelohraniteljem, te je Notorious B.I.G. te večeri dobio drugog snagatora i kasnije popio nekoliko metaka zato jer je sjedio na prednjem sjedalu automobila Tko zna, možda mu Duncan ne bi dopustio tako nešto.

Nakon toga Duncan je odlučio kako nije vrijedno dobiti metak radi novaca, te vrlo brzo počeo dobivati uloge tjelohranitelja i izbacivača u filmovima.

Nakon uloge u “Armageddonu”, dobio je poznatu ulogu u “Zelenoj milji” te konačno ostvario svoj san.

Nažalost, Duncan je umro 2012. godine nakon vrlo teškog srčanog udara.

2. Mr. T

204126_v1

U osamdesetima, Mr.T je bio pojam muškarčine. Znate kako se kod nas kaže da netko iskače iz paštete? Mr.T je iskakao iz svega na što se moglo staviti lice.

Rođen kao Laurence Tureaud, Mr.T je krenuo kao vojni policajac, ali je ubrzo shvatio kako mu je taj posao dosadan. Vrlo brzo dobiva posao kao izbacivač u Chicagu, u klubu u kojem je došao do brojke od 200 tučnjava.

Nakon što mu je dosadilo navlačenje po sudovima zbog sudjelovanja u razbijanju arkada, odlučio je kako je vrijeme da se prebaci u tjelohranitelje. Krenuo je s čuvanjem prostitutki i nastavnika, i dogurao do čuvanja Michaela Jacksona i Steve McQueena.

Kada je dobio posao da čuva Muhammad Ali-a, Mr.T je već imao reputaciju najopasnijeg tjelohranitelja koji svojom irokezom i zlatnim lančićima jednostavno ostavlja dojam osobe koja je spremna na sve.

Kao tjelohranitelj, Mr.T je sudjelovao i u mnogim natjecanjima, uključujući i onaj za “The World’s Strongest Bouncer”. Dio natjecanja je bilo i boksanje u kojem ga je ugledao kasting menađer Sylvestera Stallonea. Vrlo brzo je dobio ponudu da snimi negativca u “Rockyu III”.

Nakon Rockya, Mr.T kreće u pohod u kojem je ostvario iznimnu karijeru.

3. Terry Crews

204125_v1

Terry Crewsa najbolje pamtimo iz “Plaćenika”, ali i iz serije “Svi mrze Chrisa” u kojoj glumi njegvog oca. Tko bi rekao da je samo 10 godina prije čuvao neke poznate face.

Crews je odrastao na ulicama Flinta, Michigan, na kojima je i naučio kako se mora izboriti za sebe ako želi uspjeti. U školi je zaslužio stipendiju za sport i na kraju profesionalno igrao američki nogomet čak sedam godina.

Nakon toga je odlučio kako je vrijeme da se preseli u Los Angeles i ostvari svoj san, a to je da radi kao osoba zadužena za specijalne efekte u filmovima. Svojom konstitucijom je ipak brže dobio posao kao tjelohranitelj, pa je tako čuvao i Ice Cubea. Uz taj posao lagano se gurao i u glumu, i brojio uloge u niskobudžetnim filmovima.

Prvo veće prikazivanje mu je bilo u filmu “Training Day”, ali opet samo kao članu bande. Ice Cube ga je nakon toga progurao u svoj “Friday After Next”, zatim dobiva ulogu u “Norbitu” i “Arrested Development”.

Jedna od glavnih uloga u filmovima “Plaćenici” samo je potvrda kako je konačno postao prava zvijezda.

4. Chuck Zito

204113_v1

Chucka Zito-a se možda sjećate iz kultne serije “Oz”, ali i iz “Sinova anarhije” u kojoj glumi Frankie Diamondsa. Za mnoge glumce sama prilagodba da glume zatvorenike bila bi teška, ali Chuck je to odradio vrlo profesionalno jer je i sam bio šest godina u zatvoru. Vjerojatno je to bilo povezano s tim što je bio član “Hells Angelsa”, ali i ne samo član nego i predsjednik ogranka u New Yorku.

Prije nego se bacio u glumu, Chuck je radio kao običan fizikalac i bavio se amaterskim boksom. U jednoj gužvi 1979. godine na autoshowu u New Yorku, pomogao je glumcu Robertu Conradu da izuče živu glavu iz nereda koji je nastao i vrlo brzo shvatio kako ima sve potrebno da bude tjelohranitelj.

Osnovao je svoju tvrtku i uz pomoć Conrada dobio neke vrlo poznate glumce kao svoje klijente, poput Lize Minelli, Michaela Jacksona, Sean Penna, Sylvestera Stallonea, Charlesa Bronsona i još mnoge druge.

Već 1983. godine kreće u glumačke vode budući da mu je klijent Mickey Rourke sredio neke uloge. Od tada je skupio uloge u filmovima “Umri muški 3”, “Istinite laži” i “The Rock”.

Vrlo dobra zgoda je iz 1998. godine kada je prebio Jean Claude Van Damma u striptiz baru, te ga je Mickey Rourke zaustavio da ne bi bilo još i gore.

Nakon te tučnjave dobiva ulogu u “Oz-u”, ali uz jedan uvjet – “Nema silovanja, ne želim biti silovan”.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close