Sport

5 vrsta igrača bez kojih nema nogometa

Nogomet je najpopularniji sport u našoj regiji, igraju ga svi, od 3 do 73 godina. Liga nam je takva kakva je i nekada je bolje pogledati utakmice niže lige u kojima bar postoji nekakav žar za nogometom i rezultatska neizvjesnost. Ali ono što posebno fascinira je to da u svakom klubu od županijskih liga do skoro najviših postoji špranca po kojoj klub funkcionira. Skupili smo mozgove i sastavili 5 vrsta igrača koje uvijek susrećemo na nedjeljnom nogometu.

[AdSense-A]

1. Gazda u ekipi

football-fatties

Često je to najveći igrač u ekipi koji igra u obrani ili bolje rečeno centar halfa.  Tu nema previše trčanja, ima dosta vremena da viče na svoje suigrače, ali i na protivničke, a svoj nedostatak kondicije nadoknađuje brutalnim zračnim duelima i pokojim crvenim kartonom.

Ispucavanje mu je često najdraži trenutak u tjednu, dok obično preuzima i ispucavanja umjesto vratara jer klub nema previše novaca da plati pravog maestra na golu, koji je spretan i dovoljno snažan da ispuca do centra.

Moto mu je najčešće “Lopta može, igrač ne” i njegovi vicevi su najprostiji.

2. Trenerov sin

936-soccer-player-poses

Bez obzira koliko je dobar igrač na nekoj poziciji, trenerov sin je uvijek u momčadi. Zapravo, više je besmrtan jer njegov napor na treninzima ne ovisi o mjestu u ekipi. Teško da će ga trener ikada zamijeniti za vrijeme utakmice kako bi izbjegao da mu se sin duri na klupi, a pogotovo što će ga tužiti majci što će samo pogoršati i ovako grdu tišinu za vrijeme nedjeljnog ručka.

Često je predmet sprdnje ostalih suigrača, bar dok nema trenera u blizini. I da, često igra lijevog beka (kao Pranjić) i nikada nije kriv za ništa.

3. Virtuoz sredine terena

120706022830-bad-tattoo-italian-soccer-player-horizontal-gallery

To je taj igrač. Nije uspio u nekom velikom klubu iako ima talenta, ali nije imao vezu, i sada s 35 godina valja djecu po terenu. Sve njegove lopte su savršene, ali problem je što te lopte rijetko stignu u pravo vrijeme. Obožava filmska dodavanja s puno dramatike, voli progurati kroz noge protivniku i zbog toga trpi najviše prekršaja. Ne čuje ostale suigrače kada treba dodati već igra svoju zamišljenu utakmicu u kojoj igra za Real protiv Barce.

4. Samoprozvani Ronaldo

467939_heroa

Nove Adidas SuperRonalnoMessiNeymar kričavo zelene kopačke, savršena frizura, previše trake oko nategnutih štucni, to je on – samoprozvani Ronaldo. Često igra lijevog veznog jer iako je dešnjak, misli da može sve.

Suigrači misle da je sebičan, ali on i dalje pokušava finte koje je vidio na FIFI 05. Budući da je zvijezda, ne čuva svojeg protivničkog igrača i uvijek se gura da izvodi slobodnjake.

I da, nosi rukavice već krajem rujna.

[AdSense-A]

5. Napadačina

213688 Football Manchester United v Sunderland

Ogroman igrač u godinama, specijalnost mu je primanje lopte okrenut od gola i servisiranje ostalih igrača. Obično je jedan od najvećih igrača u ekipi i u prvim minutama utakmice napravi neki prekršaj da pokaže tko je gazda na terenu. Udarac mu je pravi top i do kraja sezone će imati sigurno više golova na kontu nego što ima godina.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close