Kulturnjak

Šest Arnold Schwarzeneggerovih filmova za koje želimo nastavak

Teško je pronaći osobu koja barem malo ne simpatizira ovog Austrijanca s govornom manom (I’ll be back) i velikim mišićima. Sada kada su već najavljeni nastavci kultnih filmova poput Terminatora, Twinsa i Conana, zašto bi Arnold Schwarzenegger stao na njima. Istina je da Predator ima nastavak, ali iako nije loš, Arnie bi dao posebnu notu tom filmu. Twinsi, ili kako se prevelo kod nas “Blizanci”, dobivaju nastavak i to u obliku filma “Triplets”, u kojem Arnie i Danny de Vito saznaju kako imaju trećeg brata, i to vjerojatno Eddie Murphya.

Vrijeme je da Arniu uputimo naše zahtjeve kako bi u ovom novom naletu svoje filmske karijere završio neke od svojih najboljih filmova. Za početak, odabrali smo šest filmova koji trebaju nastavak.

1. Komandos

Pravi akcijski film osamdesetih (1985), Komandos nam je svima bio inspiracija. Ako ste ga gledali, teško da ste mogli zaboraviti prvu scenu kada Arnie na ramenu nosi trupac težak valjda kao omanji automobil. Nastavak bi naravno uključivao sve čari prvog dijela, ali naravno u HD verziji, modernijim oružjem i naravno novim “bossom”.

Još kad se sjetimo kako je u tom filmu glumila mlada Alyssa Milano, nastavak bi bio vrlo poželjan.

2. Istinite laži

Iako je skoro bio sniman, James Cameron je odlučio kako ga nakon 9/11 ipak neće snimati zbog sličnosti s terorističkom mrežom. Ipak, kada bi se ipak odlučili za snimanje, mislimo kako bi nastavak samo bio šlag na tortu i ovako već odličnog filma.

3. Policajac iz vrtića

Odličan film o policajcu koji mora predavati u vrtiću, mogao bi dobiti nastavak u obliku policajca u osnovnoj školi. Novi protivnici, nova škola i materijal za snimanje: “Policajac iz srednje škole”, “Policajac s faksa” i naravno “Policajac s doktorata”, uz dodatak “Policajac s burze”.

4. Predator

Kako ne bi došlo do nesporazuma, “Predator 2” s Danny Gloverom je odličan film. Bez obzira na to, nastavak s Arnijem  u glavnoj ulozi u revašu Predatora je ipak naš favorit.

5. Trkač (The Running Man)

Jeste li znali kako je ovaj film sniman po knjizi Stephena Kinga? Nažalost knjiga nema nastavak, ali to ne bi trebao biti problem jer nakon što Arnie napusti smrtonosno borilište, ima još cijeli grad za spasiti. Nešto kao u filmovima “Igre gladi”, ali bez zgodne cure i odlične pjesme.

6. Posljednji akcijski junak

Ovaj film je nažalost loše prošao kod kritičara, ali možda bi prilika da se snimi nastavak popravila dojam. Lijepo se uzme redatelj George “Mad Max” Miller, pisac J.J.Abrams, naravno Arnie i napravi film radi kojeg bi i Cinestar maknuo reklame s početka.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close