Lifestyle

Macho.hr izbor top 5 brijaćih aparata na žilet

U jednom od naših prijašnjih članaka, već smo spomenuli da nas u ovo moderno doba sa svih strana bombardiraju reklamama o aparatima s mnogo oštrica, koji su u konačnici mnogo skuplji, a suprotno mišljenju ne omogućuju temeljitije brijanje od brijaćih aparata na žilet kakvima su se brijali naši djedovi. Aparati na žilet možda vam se čine opasniji, ali kad smo mi muškarci bježali od opasnosti ili pokoje kapljice krvi. Ako ste kao i mi pobornik ovakvog načina brijanja, onda za svoje lice zasigurno želite samo najbolje, pa vam ovaj put donosimo naš izbor top 5 brijaćih aparata na žilet. Ako kojim slučajem niste, isprobajte i garantiramo vam da se više nikada nećete vratiti modernim brijaćim aparatima i da će vam brijanje postati pravi muški ritual mira i opuštanja.

Merkur 180 Long Handle

Cijena: 40 eura

TT-2012-11-18-merkur

Idealan model za one koji se tek upoznaju s ovim načinom brijanja jer se radi o aparatu koji nije previše težak i koji omogućava laganu prilagodbu ako ste do sada koristili jednokratne ili britvice s više oštrica. Duga ručka omogućiti će bolji hvat osobama s većim rukama, a ukoliko nemate potrebe za tim, razmislite i o modelu Merkur 34C.

Parker 99R

Cijena: 32 eura

Parker_razor_99R

Drška većek obujma omogućava odličnu kontrolu prilikom brijanja, a sam aparat je prilično težak i zahtijeva nešto vremena za prilagodbu. Kod ovog aparata za brijanje koristi se leptirasti način otvaranja kako bi pristupili žiletu, a prednost mu je ta što nema dijelova koji bi vam mogli pasti u odvod ili se zagubiti. Drška je nazubljena pa nećete imati problema s gripom, a aparat zahtjeva malo više pažnje kako bi mu osigurali maksimalni životni vijek.

Edwin Jagger DE89

Cijena: 30 eura

EDJ089-6

Još jedan model prihvatljive cijene idealan za početnike, koji će vam oprostiti dosta krivih poteza, a namijenjen je baš osobama koje su nove u svijetu brijanja na ovaj način. Prihvaća sve standardne žilete, a najveći problem pruža glatka drška, pa ćete imati problema prilikom brijanja u slučaju da su vam ruke mokre, što je prilično teško izbjeći. Lako se rastavlja i omogućava održavanje, pa bi vas mogao dobro služiti godinama.

Bluebeards Revenge Scimitar

Cijena: 54 eura

scimitar-small

Ako ste novi u brijanju na ovaj način, onda Scimitar možda i nije najbolji odabir jer se radi o aparatu koji zahtjeva iskustvo. Pruža nevjerojatno temeljito brijanje, a poznat je po tome da se radi o aparatu s jednim od najboljih prihvata žileta na tržištu. No, na žalost, težina samog aparata i izvedba drške ne prati izvedbu glave, pa se preporučuje samo iskusnima u ovakvom načinu brijanja.

Merkur Futur

Cijena: 105 eura

Merkur-Futur

Futur je podesivi aparat odličnog dizajna, koji omogućava nekoliko postavki brijanja, te time omogućuje prilagođavanje svakom korisniku. Proizvodi se u njemačkom gradu Solingenu poznatom po odličnim proizvodima od nehrđajučeg čelika. Iako nudi podesivost prilikom brijanja, ni jedna od postavki ne nudi spektakulano temeljito brijanje.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close