Brzina

Ferrari 488 Pista – zašto ćemo obožavati novu jurilicu iz Italije

Samo 711 konja. Rješava krug u Fioranu za 21,5 sekundi, što je 8 sekundi brže od F40, 2 od 458 Spidera i 488 GTB, samo 1,8 sekundi sporije od LaFerrarija. I testiran je po zimi. Čekaju se ljetna vremena. Od nula do stotke za 2.85 sekundi. Lakši 488 GTB za čak 90kg. Dovoljno informacija da vidite što je to Pista?

Istina je da još uvijek vidimo samo testni primjerak sa zebrinim uzorkom, ali crte otkrivaju pravu trkaću zvijer. Ferrari 488 Pista imat će mnoštvo poboljšanja, poput novih spojlera, zamjena nekih materijala s titanom kako bi sve bilo lakše, a s tim dobilo na brzini. Novi ispušni sustav izrađen je od materijala zvanog Inconel, njihovog F1 dobavljača. Zbog odličnog materijala koji daje bolji zvuk, smanjena je i izolacija između ispušnog sustava i motora i kabine. Sam motor je radi tih promjena čak 18kg lakši.

Promjena je čak i na sustavu kočenja. Diskovi su jednaki kao i na GTB-u, ali je servo sustav nov, pa će mrvicu bolje reagirati kada pritisnuti papučicu za kočenje. Istovremeno, novi spojleri slat će više zraka prema diskovima pa će se i manje zagrijavati kod kočenja.

Nadamo se kako će vas ove nove informacije zagrijati do službenog predstavljanja 488 Piste.

Do onda uživajte u videu iz Fiorana.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close