Birtija

6 lijekova za mamurluk za koje do sada niste čuli

Probali ste sok od rajčice, kokošju juhu, mlado od morske sirene, nokte od Drakule i ništa vam ne pomaže nakon divlje noći u lokalnom bircu u kojem se konačno oborili rekord u ispijanju tople pive? Vrijeme je da probate nešto novo kako bi umanjili posljedice koje je alkohol ostavio na vašem napaćenom tijelu.

1. Rasol

Rasol je tradicionalni ruski lijek za mamurluk, a zapravo je tekućina u kojoj se nalaze kiseli krastavci ili kisela repa. Nije da toga nema kod nas, ali do sada baš i nismo prakticirali tako nešto.

Ako netko zna kako se nositi s mamurlukom, onda su to sigurno Rusi.

2. Sok od pšenične trave

Sok od pšenične trave je izuzetan napitak koji se dobiva cijeđenjem i prešanjem te vrste trave u čašu. Pun je mnogobrojnih vitamina, minerala, enzima i svega što nam je potrebno  za oporavak. Izgleda kao neki koktel nekog vrlo lošeg barmena, ali ako je vjerovati onima koji su probali, stvarno pomaže.

3. Kisik

Kisik, omiljeni lijek ronioca budući da ga imaju uvijek blizu sebe. Malo kisika nakon lude noći ubrzat će protok kisika  i podići metabolizam do točke u kojoj će brže razgrađivati toksine.

4. Sikavica

Sikavica se vrlo često mijenja s čičkom, ali to nije ista biljka. Pripravci ili tablete od sikavice se vrlo često koriste kao lijek protiv mamurluka i samo 350 mg bi vam trebalo ubrzati rad jetre i izlučivanje alkohola iz tijela. Vrlo često se nalazi na kineskom jelovniku i zato valjda nikada nismo vidjeli pijanog Kineza.

5. Fiziološka otopina

Vrlo učinkovit, ali malo čudan lijek je infuzija fiziološkom otopinom koja je odličan način za hidrataciju tijela. Ove godine u SAD-u je vrlo popularno spajanje na iglu i može se rezervirati liječnik za samo 190 dolara. Naravno, kada znaš da ćeš večer prije bančiti.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close