Lifestyle

5 znanstvenih razloga zbog kojih žene izbjegavaju dobre dečke

Svi koji su ikad slušali žene o tome kakvog muškarca žele kraj sebe, mogli su čuti da žele dobrog, osjećajnog mladića koji zna izraziti svoje emocije, koji će ih maziti i paziti i koji će uvijek biti tu kad ga zatrebaju. No, zanimljivo je da uz sve te priče, na kraju najčešće završe s najvećom bitangom u gradu, seronjom koji ih uopće ne doživljava, narcisoidnim šupkom koji i dalje ganja druge žene dok ga one neuspješno pokušavaju “popraviti”.

Što je najgore, kad ih takav napuca, plaču i pitaju se zbog čega uvijek nalete na budalu, što im je to trebalo, a onda u većini slučajeva sa sljedećim ponove istu grešku. Da, žene su često “čudne biljke” kad su muškarci u pitanju, no,  problem leži u tome što je teško ispraviti tisuće godina evolucije kojom im je usađeno da u muškarcu traže određene “kvalitete”. Ovo je pet znanstvenih razloga zbog kojih žene izbjegavaju dobre dečke.

[AdSense-A]

Takozvani “paradoks dobrog dečka”

U dvije studije koje su navedene u magazinu “Sex Roles, Jurnal of Research”, istraživan je takozvani “paradoks dobrog dečka” koji govori o tome da žene često tvrde da žele muškarca koji će prema njima biti dobar, drag i sojećajan, ali kada je seks u pitanju, ipak najčešće biraju zgodne muškarce s izraženom osobnošću koji su potpuna suprotnost prije navedenom. Obje studije su dokazale da su ženama poželjniji “dobri dečki” kad su u pitanju duge veze, dok je fizička privlačnost bitnija kad su u pitanju veze koje se ostvaruju isključivo zbog seksa. Paradoksalno je to da iako tvrde da žele dobrog dečka i stabilnu vezu, često završe s muškarcem koji je potpuna suprotnost prije navedenom.

Ne uče iz svojih grešaka

Bilo bi dobro kad bi žene nešto naučile iz svojih grešaka, no, kako je pokazalo istraživanje engleskog fakulteta Hartpury provedeno na uzorku od 146 studentica između 18 i 24 godine, bez obzira koliko bolne bile, žene najčešće ponavljaju greške iz prošlosti. Da, bez obzira koliko im puta šupci slome srce, žene često kao da si ne mogu pomoći i ponovo biraju budale slične onima s kojima su već ranije imale probleme. Jebi se evolucijo, nikad nismo mislili da će to što smo dobri, u stvari biti loša stvar.

Vole opasnost

Žene biraju seronje jer takva veza u sebi sadrži određeni faktor opasnosti, uzbuđenje zbog kojih ih prati osjećaj da u takvoj vezi žive na rubu. One znaju da su takvi muškarci loši za njih, da ih takvi muškarci nikada neće tretirati na način na koji one zaslužuju biti tretirane, da će najvjerojatnije na kraju sve loše završiti, ali jednostavno se tome ne mogu oduprijeti.

Dobri dečki su im dosadni

Možete biti najbolji dečko na svijetu, no, ako im s vremenom postanete dosadni, slijedi vam “cipela” i prije nego ste rekli keks. Ni jedna žena ne želi biti u monotonoj vezi koja joj ne pruža baš nikakvo uzbuđenje i baš iz tog razloga često biraju snažne, buntovne i agresivne muškarce uz koje im nikad neće biti dosadno. Da, možda im “dobri dečki” dobro zvuče na papiru, ali u stvarnom životu će se uvijek prije odlučiti za nekoga tko će unijeti malo nemira u njihove dosadne živote.

Treba im projekt

Dobri dečki su mirni, pitomi, ne predstavljaju nikakav izazov, a žene jednostavno vole izazove. Koji je veći izazov od pripitomljavnja “divlje zvijeri”, muškarčine koja se ne da kontrolirati, koja ne živi po njihovim pravilima i zahtjeva određeni trud. Da, samo je problem u tome što je takve teško pripitomiti, naučiti ih da igraju po njihovim pravilima, pa na kraju često ponovo završavaju razočarane i same. No, žalosno je da iz toga najčešće ne nauče mnogo, pa u većini slučajeva samo ulete u “sljedeći projekt”.

[AdSense-A]

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close