Lifestyle

5 najboljih “multi-tool” alata za svakog muškarca

Priznajte, susjed vam je najbolji prijatelj kada trebate nešto od alata, a kada nema susjeda kod kuće, kombinirke i odvijač obavljaju sve kućanske poslove. Baš zato je vrijeme da konačno nabavite savršen alat koji će vam biti dovoljan za sve manje popravke i preinake.

Multi-tool ili višenamjenski alati uspješno vladaju tržištem još od 1983. godine i izlaska Leatherman PST-a. Od tada ti alati su samo napredovali, pa ih tako možemo naći u različitim dimenzijama i dodacima koje sadrže. Malo smo istražili i pronašli listu 5 najboljih multi-toola koji se trenutno mogu naći na tržištu.

Victorinox SwissTool RS

multi-tool-005

Originalni SwissTool postoji već više od deset godina, dok RS model ima tek nekoliko preinaka naspram osnovnog multi-toola. Na prvi pogled izgleda kao da bi preživio nalet tenka, što možete i probati jer Victorinox daje doživotnu garanciju na svoje alate. Otvaranjem multi-toola dobiva se ravnalo od 23 cm, dok se na jednog kraju dobivaju kliješta kao i u većini multi-toola. Sam RS model ima 24 različita alata, koji su savršeno u skladu i čekaju na svoj red, pa tako ne ispadaju kada nešto radite.

Cijena je oko 90 dolara, što jest malo više nego ostali modeli, ali i nudi malo više od ostalih.

SOG Powerassist

multi-tool-004

SOG proizvodi odlične noževe od 1986.godine, i puna iskoristivost njihovog iskustva vidljiva je na njihovom Powerassist alatu. Kako je SOG poznat po noževima, tako i ovaj alat sadrži 2 vrlo dobra noža koji su oštri i spremni za bilo koji zahtjevan posao. Kada se ne koriste, jednostavno se zatvore kopčom koja vas neće razočarati kada radite nešto drugo.

Kliješta su odlična iako nemaju sustav opruge kao neki drugi alati, i potpuno su skrivena kada se ne koriste. Powerassist također sadrži i V-Cut nož kojeg ćete dosta koristiti kada otkrijete njegovu pravu svrhu. Kada se ne koristi, V-Cut služi kao dodatno hvatište kod uporabe kliješta. SOG je vjerojatno najljepši multi-tool u ovoj klasi.

Cijena je oko 60 dolara.

Columbia River Knife & Tool Zilla-Tool

multi-tool-001

Crna ovca multi-toolova, ovaj alat izgleda kao da je dio nekog ludog stealth zrakoplova. Jedinstvenim dizajnom, Zilla-Tool ima sve što je potrebno da nadomjesti osnovne alate. Kliješta se otvaraju pritiskom na prekidač u sredini alata. Tijela alata služi tada kao jedna ručka i omogućava vrlo dobro hvatište. Na suprotnom kraju alata je vrlo oštar nož, dok također sadrži odvijača. Ovo je jedini multi-tool koji ima držač za hlače, ali budući da je dosta težak, bolje da ga zakačite na remen.

Cijena ovog alata je 29 dolara.

Leatherman OHT

multi-tool-003

Leatherman je od svojih početaka do sada razvijao svoje modele i sada vam predstavljamo OHT model, što znači “model za jednu ruku”. Jedinstveno dizajnirani alat ima 16 različitih dodataka koji se savršeno uklapaju u ručke. Kliješta se vrlo lagano otvaraju, dok su svi alati nacrtani na ručkama alata što dosta olakšava posao. Leatherman je i tu pokazao kako zna izraditi odličan multi-tool.

Cijena je 74 dolara.

Gerber Diesel

multi-tool-002

S ukupno 12 nastavaka, s odličnom nožem i parom škara, ovaj alat od nehrđajućeg čelika spada u sam vrh multi-toolova. Kliješta rade na istom principu kao i Leathermanov OHT, te su vrlo uska što omogućava guranje u rupe koje prije niste mogli dohvatiti. Manji problem stvara otvaranje ostalih alata, ali samo ako imate trenutno rukavice ili masne prste.

Cijena je 47 dolara.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close