Lifestyle

OTKRIĆE GODINE: Dvije pive olakšavaju bol bolje od tableta

Možda će vam ovo zvučati čudno, ali pivo liječi bolje nego lijekovi protiv bolova. I da, liječi i mamurluk, prema velikom istraživanju Sveučilišta Greenwich. Njihovi rezultati su pokazali kako dvije pive mogu smanjiti bol za 25%.

Točno dvije pive je prava mjera, jer diže alkohol u krvi za 0,08%, što je optimalna količina za smanjivanje bolova u najbržem vremenu.

Idemo sada na dio s mamurlukom i tabletama. Čak 18 različitih istraživanja je pokazalo kako će 2 pive imati bolji učinak nego tablete. “Alkohol se može usporediti s opojnim drogama poput kodeina, te može imati bolji efekt od tableta protiv bolova”, rekao je Dr.Trevor Thompson. Gledajući kroz povijest, u starom Rimu, popularan način liječenja mamurluka je bila konzumacija pečenog kanarinca, dok se u antičkoj Grčkoj to rješavali s dva jaja od sove. Možda rješenje s pivom i nije tako loše.

Naravno, ipak je riječ o alkoholu pa bi trebalo krenuti s ovakvom vrstom liječenja s dozom opreza. Znanstvenici se nadaju kako će im ovaj napredak pomoći kod otkrivanja novih načina zaustavljanja boli.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close