Tech

Ove činjenice o najdražim nam video igrama će vas podsjetiti na stare dane

Super Mario je nazvog po Mariu Segale, vlasniku prvog skladišta kojeg je Nintendo iznajmio za svoj početak prodaje.

Pac-Mana je izmosio dizajner Toru Iwanati dok je jeo pizzu!

Sony Playstation je orginalno trebala biti Nintendo konzora s unutrašnjom Sony komponentama. Kad je Nintendo odustao, Sony je odlučio sam krenuti u prodaju pod svojim imenom. Dobra odluka.

U čak 50% pučanstva se igra neki oblik video igara. Ili na kompjutorima, konzolama ili tabletima. Od toga, igre igra čak 40% žena.

Najprodavanije konzole svih vremena su Playstation 2 i Nintendo DS, svaka je prodana u 155 milijuna primjeraka.

Igra koja je najviše zaradila na svijetu je Blizzardov World of Warcraft, s više od 10 milijardi zarade od kad je izdana u 2004. godini.

Atari je prava Japanska riječ koja se prevodi kao “uspjeh”. Direktan prijevod je “pogoditi betu” ili “uloviti slučajno”.

Najgora igra ikad napravljena i prodana je E.T. za Atari. Dučani su toliko primjeraka vratili Atariju u skladišta jer se nisu prodavali da se milijuni mogu naći na smetlištima diljem Novog Meksika.

Iako je Blizzard kompanija koja je najviše love zaradila na prodaji jedne igre, najprodavanija igra svih vremena je Tetris, koju je razvio 1984. Ruski znanstvenik.

Programeri tvrde da su velike grudi Lare Croft pogreška. U oblikovanju modela, zabunom su kliknuli da se prsa povećaju za 150%, a ne za 50%. No, kad su vidjeli što su napravili, ostavili su ih takvima, što ste sigurno zamjetili.

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close