Birtija

Ispijanje pivi s društvom dobro utječe na vaše zdravlje, ali ozbiljno!

Dobre vijesti!

Bez obzira na to što vam kažu vaša djevojka, žena ili mama – izlazak i pivo s prijateljima dobro je za vas i vaše mentalno zdravlje.

To jest, ako vjerujete u ovo  istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta u Oxfordu. Psiholozi na Sveučilištu u Oxfordu krenuli su u opsežno istraživanje, i pogodite što su otkrili? Čovjekovo mentalno zdravlje znatno se poboljšava druženjem s prijateljima u društvenoj sredini dva puta tjedno.

Društveni utjecaj druženja sa svojim prijateljima čini muškarce manje stresnim, manje je vjerojatno da će se razboljeti i uzrokuje da tijelo oslobodi više endorfina.

Bez obzira na dobar utjecaj, istraživanje je pokazalo da svaki treći muškarac ne prakticira odlazak na druženja sa svojim prijateljima, dok tek 40% kaže kako barem jednom odu na piće.

Ukratko, trebali biste dva puta tjedno otići u pub s prijateljima ako želite biti sretni i zdravi. To povećava osjećaj zajedništva i prijateljstva, što vas zauzvrat štiti od bolesti i poboljšava vaše mentalno zdravlje. Dakle, sljedeći put kada se vaš partner žali ili prigovara da ostanete kod kuće – recite mu da vaše zdravlje može biti u opasnosti!

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close