Kulturnjak

Najbolji poslovi na svijetu po malo drugačijem kriteriju

Naša realnost, zarada je važnija od sreće radnika. Nećete vjerovati, ali na svijetu postoje poslodavci koji imaju dovoljno, a ostatak odluče podijeliti među radnicima. Pogledajte najbolje poslove na svijetu.

Chatri Sityodtong je potrošio 400 tisuća funti kako bi odveo svojih 100 zaposlenika na Maldive

Osnivač Evolva, Chatri Sityodtong svake godine za nagradu što imaju rast, sve iznenadi super poklonima i putovanjima. Lokacija putovanja je tajna, a svi odsjedaj u hotela s najviše zvjezdica.

BrewDog pivovara daje tjedan dana odmora onima koji dođu s psićom na posao

Objavu dijeli BrewDog (@brewdogofficial)


Osim što možete s pesekom na posao, svatko tko dobije novog, ima pravo na odmor jer gazde znaju kako je teško malom štenetu u prvih tjedan dana nakon odvajanja od majke.

Dan Price podjelio svu zaradu

Osnivač Gravity Payments, zahvalio je zaposlenicima tako što ima je svima digao plaću za iznos kolika je bila zarada. Oni su mu to vratili tako što su mu kupili što je oduvijek želio, električni automobil. Sam si ga nije mogao priuštiti jer je podijelio sav svoj novac.

Savji Dholakia ostvario svoj san, u roku 5 godina svakom zaposlenom stan i auto


Vlasnik velike indijske korporacije Hare Krishna Exports podijelio je 1260 automobila i 400 stanova svojim zaposlenicima. Osim što je sam skroman, tako i priprema svojeg sina kojeg plaća 108 dolara za njegov rad u tvrtci.

Stefan Sagmeister svima dao godinu dana odmora

Poznati grafički dizajner i suvlasnik Sagmeister&Walsh mišljenja je kako svatko tko radi kreativan posao treba odmor. Tako je svima dao godinu dana odmora, što će se ponoviti opet za 7 godina.

Lee McAteer pretvorila ured u igralište s lopticama

Samo 250 tisuća loptica je dovoljno za sreću svojih radnika. I naravno, odlična plaća.

Hime&Co daje slobodan dan ako im radnica prekine s dečkom

Tvrtka koja se bavi marketingom ima empatiju prema svojim zaposlenicama. Ako ima do 20 godina, dobija 1 dan slobodno, 25 godina 2 dana i 3 dana za starije od 30 godina, ako ih prekinu s dečkom. I ne samo to, kada su rasprodaje, svaka radnica ima pravo na pol radnog dana slobodno.

Asana časti s luksuznom hranom

Kompanija nastala od strane osnivača Facebooka mišljenja je kako je zdrava hrana vrlo bitna. Zato su zaposlili vrhunske master chefove da svakog dana pripremaju luksuznu hranu.

 

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close