Birtija

Kanađanin oborio svjetski rekord najdužeg snajperskog pogotka od 3500 metara

[AdSense-A]

 

Ode glava. Zapravo, s 50 kalibarskim snajperskim metrom, ode puno više toga. Snajper Kanadskog Joint Task Force 2 skinuo je ISIS-ovog Daesh borca udaljenog 2.2 milje, tj. 3.5 kilometara. Metak je trebao 10 sekundi da dođe do svoje mete. Snajper i njegov spotter su bili dio akcije o kojoj zapravo ne znamo puno detalja, ali znamo neke specifičnosti.

Puška: Kanadski McMillan TAC-50

McMillan TAC-50

“Spotter je trebao uspješno izračunati pet različitih faktora: udaljenost, vjetar, atmosferske uvjete i brzinu vrtnje zemlje na njihovoj poziciji”, rekao je Cleckner, bivši U.S. Army Ranger sniper i autor priručnika “Long Range Shooting Handbook” za Fox News.

“Budući da brzina vjetra i smjer vjetra variraju u odnosu na dvije milje koje je metak putovao, pravi izazov bio je to što je Spotter trebao izračunati stvarnu brzinu i smjer vjetra sve do cilja.”

“Da bi atmosferski uvjeti bili odgovarajući, promatrač bi morao razumjeti temperaturu, vlažnost i barometarski tlak zraka koji je metak morao proći.”

 

[AdSense-A]
Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close