Lifestyle

Trenirate, ali teško gubite kile? Možda je vrijeme za detoksikaciju organizma!

[AdSense-A]

Svi ponekad pretjeramo s alkoholom, slatkišima i masom hranom i, iako to ne osjećamo, organizam često zbog toga pati. Zato je potrebno s vremena na vrijeme napraviti detoksikaciju, a mi vam donosimo savjete kako to učinkovito učiniti.

Pijte puno vode – iako izgleda podosta banalno, unos većih količina vode je ključ dobre detoksikacije, posebice ako radite detox nakon mamurnog stanja. Osim detoksikacije, voda će vam pomoći da iz tijela brže izbacite otrove, tj. da uz urin izbacite sve što vam sprečava da smršavite!

Vrijeme za smoothie – razni pripravci od svježeg voća i povrća najučinkovitiji su način detoksikacije i ujedno su izvrstan način za pojačan unos vitamina i minerala koji su prijeko potrebni organizmu.

Izbacite šećer – ako je to moguće probajte u potpunosti izbaciti šećer iz svoje prehrane za vrijeme detoksikacije, budući da je šećer iznimno štetan za organizam, što se ponajviše očituje na koži.

Dobar san – nema dobrog obnavljanja organizma bez kvalitetnog sna. Stoga pokušajte u danima detoksikacije spavati minimalno 8 sati kako bi se vaš organizam u potpunosti oporavio od užurbanog nezdravog životnog stila.

[AdSense-A]

Tags
Back to top button
Close