Tech

ZeTime: pametni sat koji je zaludio svijet

U svijetu u kojem je bitno uvijek biti informiran i dostupan u baš svakom trenutku, “nosiva” tehnologija igra sve veću ulogu. Zato smo posljednjih godina svjedoci eksplozije tržišta pametnih satova, a sada se na tržištu pojavio novi igrač koji u potpunosti mijenja pravila poimanja pametnog sata kao takvog. Kad su u pitanju satovi, ZeTime spaja najbolje iz dvaju svjetova, a dokaz da je švicarska tvrtka MyCronoz krenula u pravom smjeru je i gotovo nevjerojatna količina sredstava za financiranje projekta prikupljenih na popularnoj Kickstarter platformi. Očekivana svota od 50.000 dolara potrebnih za pokretanje proizvodnje premašena je u prvih nekoliko dana, a kako se kampanja bliži kraju ta brojka je uvećana za čak stotinjak puta pa MyCronoz očekuje financijska injekcija od čak 5 milijuna dolara.

Kao što smo rekli, ZeTime spaja najbolje od dvaju svijetova, a posebnost ovog pametnog sata je u tome što se ispod ekrana visoke rezolucije osjetljivog na dodir nalazi mehanizam razvijen u Švicarskoj, koji pokreće analogne kazaljke koje pokazuju vrijeme i onda kad je zaslon sata isključen. To je postignuto na način da je zaslon sata probušen, a rezultat toga su kazaljke koje “lebde” između zaslona i safirnog stakla osjetljivog na dodir. Prednost ove tehnologije je produžen autonomija, pa će u “watch” modu, baterija sata izdržati i do 30 dana, dok se upotrebom zaslona ta brojka ipak znatno smanjuje.

Uz to, sat će nuditi svu tehnologiju karakterističnu za pametne satove najnovije generacije, otpornost na vodu do 30 metara dubine, a biti će kompatibilan s korisnicima Android i iPhone mobilnih uređaja. Prve isporuke očekuju se krajem ove godine, no, uz ovakvu financijsku injekciju, moguće je da se ZeTime nađe i prije na policama dućana. Ako ste kojim slučajem zapeli da budete među prvim sretnicma koji će ga imati priliku nositi na ruci, požurite, jer možda još stignete biti jedan od donatora u Kickstarter kampanji.

Tags
Back to top button
Close