Lifestyle

Kafići inspirirani TV serijama i filmovima koji će vas oduševiti!

TV serije, serijali i filmovi postali su važan dio popularne kulture. To su prepoznali i dekorateri niza kafića i barova te su stvorili oazu za obožavatelje filmskih klasika i alkohola.

  1. Star Wars Bar

Iako je ovaj kultni serijal inspirirao brojne barove, među mnoštvom se izdvajaju Star Wars barovi u Manchesteru i Ottawi. Oba su svečano otvorena 2015. te od tad su postali top 1 odredište za sve ljubitelje Zvjezdanih staza. Zanimljivo je da je bar u Manchesteru nevjerojatno vjerno uređen prema kantini iz  četvrtog nastavka – Nova nada.

  1. “Giger“ Bar inspiriran Alienom

Ovaj bar nalazi se u Švicarskoj, a ime “ Giger” je dobio prema švicarskom slikaru H.R. Gigeru koji je dizajnirao stvorenja i oslikao te postavio gotovo cjelokupnu scenografiju u Alien nastavcima.

  1. ABQ – Breaking Bed Bar

Nedavno otvoren lokal u centru Londona prava je destinacija za sve ljubitelje Breaking Bed serije. Cijeli bar uređen je poput laboratorija, a sva alkoholna pića i kokteli serviraju se u epruvetama i laboratorijskim posudicama. No, izgleda kako ćete se načekati ukoliko želite posjetiti bar, jer, kako navodi ABQ službeni izvor, trenutno se na listi čekanja nalazi oko 40 000 posjetitelja.

  1. Kafić uzdravlje

Serija Kafić uzdravlje postavila je temelje za sve kasnije serije kojima se glavnina radnje odvija u kafiću. Stoga ne čudi kako je ovaj kafić „gdje svi znaju vaše ime“ (kako kaže intro serije) izuzetno popularno mjesto. Nalazi se u Bostonu , a nude brojne specijalitete koji se pojavljuju u seriji.

 

Tags
Back to top button
Close