HedonizamLifestyle

Bulova CURV Chronograph RECENZIJA – Portal Satova

[AdSense-A]

 

Iako je u današnje vrijeme promatran kao japanski brand (kupljen od strane Citizen grupe 2007. godine), Bulova je desetljećima bila smatrana kao ponos američke nacije kroz razne inovacije duž svoje povijesti. Istina, ne mogu se pohvaliti nekim ultra komplikacijama kojima se hvale neke švicarske i njemačke manufakture, ali kada su u pitanju quartzni satovi (ili kako ih svi znamo kao „satovi na baterije“), Bulova je ostavila značajan trag.
Vidite, prije početka kvarcne krize koja je gotovo uništila industriju satova, kada su se svi borili za svoj dio kolača tržišta, Bulova je predstavila svoj revolucionarni Tuning fork mehanizam u Accutron liniji. Mehanizam, koji je koristio zvučnu viljušku na 360 Hz kao frekvencijski oscilator preko integriranog elektroničkog sklopa je u to vrijeme bio revolucionarna tehnologija. Ne samo što je bio daleko precizniji od mehaničkih satova (otprilike +/- 2 sekunde na dan), već je pokazao put u budućnost razvoja mehanizama sa kvarcnim oscilatorima.

 

Slična stvar se nastavlja i danas. Činjenica je da su već izumljeni satovi koji se sinkroniziraju sa GPS-om i atomskim tornjevima, dajući na pritom praktički savršeno točno vrijeme. Ali generalno gledajući, takva preciznost nam nije potrebna, a tehnologija još uvijek nije napredovala da nam ponudi ultra tanke satove sa tim mogućnostima.

Međutim Bulova sada ima nešto tehnološki vrlo slično a bome i vrlo privlačno. Na najvećem sajmu satova u Baselu, ove su godine predstavili prvu liniju svojih chronograph satova nazvanu Curv. U doslovnom prijevodu Curv (odnosno Curve) znači ‘zakrivljen’ i vjerujem da već možete naslutiti o čemu se točno tu radi. Bulova je predstavila ultra moderan, ultra tanak, high tech zakrivljeni chronograph koji ne samo da prati konturu zapešća zakrivljenim kućištem, safirnim staklom i poklopcem, već posjeduje i prvi quartz mehanizam na svijetu koji je zakrivljen.

 

 

Bulovu CURV 98A162 chronograph možete kupiti u DICTA poslovnicama ili preko službenog WEB shopa, a cijelu recenziju možete pročitati na www.portalsatova.com

 

[AdSense-A]
Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close