Lifestyle

Top 5 lijekova za mamurluk uz koje ćete se opet osjećati kao muškarac

Koliko god uživali u dobroj čašici, posebno u ovo predblagdansko vrijeme, nitko ne voli nezaobilaznog pratitelja partijanja, a to je mamurluk. Premda neki govore da za njega nema lijeka (osim prevencije, očito) i da jednostavno treba proći vremena, u tom trenutku spremni smo probati bilo što, a ovi sastojci trebali bi vam pomoći da što prije „oživite“.

1) Aspirin

Čaša vode i dva aspirina – zadnja opcija liječenja mamurluka. Priznajemo, nije baš kreativan recept, ali valja podsjetiti na njega jer će vam dokazano pomoći s bolovima.

2) Banana + sok od naranče

Jedna banana pomiješana sa sokom od naranče trebala bi spasiti stvar. Za ovu kombinaciju još nismo čuli, ali stručnjaci tvrde da će pomoći organizmu da se oporavi te nadoknaditi izgubljene elektrolite.

3) Limun i zašećerena voda

U vodu nasipajte malo šećera i iscijedite limun i dobili ste pravi energetski boost. Nismo spomenuli i da općenito trebate piti vodu u ogromnim količinama.

4) Jaja

Omlet ili kajgana zvuče kao loša ideja nakon noći partijanja, ali ako se natjerati pojesti jaja, vaš mamurluk nestat će vrlo brzo jer će se tijelo, zahvaljujući sastojcima iz jaja, očistiti od toksina.

5) Lavanda

Slabo poznat „lijek“, ali navodno čudotvorno, za 25% smanjuje jutarnji mamurluk. Pomoći će i oko bolova. Samo uzmet svežanj lavande i udišete par minuta i trebali bi se osjećati bolje.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close