Putovanja

Kreću božićna putovanja: pronašli smo 7 europskih destinacija koje će vas inspirirati

Blagdansko raspoloženje i ugođaj više ne mogu ignorirati ni najveći skeptici, Božić je pred vratima i Advent je idealno vrijeme za putovanja. Destinacije diljem svijeta i Europe trude se privući goste, a mi smo pronašli njih deset koje su vrijedne vašeg posjeta…

1) Prag, Češka

Čini se kako vrijeme u Pragu tijekom blagdana stoji, a turisti diljem svijeta hrle u ovaj grad po zimsku bajku. Uz glavni sajam, u gradu se nalazi nekoliko manjih božićnih sajmova.

2) Laponija, Finska

Kakav bi to Božić bio bez Djeda Mraza? Službeni grad Djeda Mraza zove se Rovaniemi, a posebnost su i igloo hoteli.

3) Leipzig, Njemačka

Božićni sajam u Leipzigu poznat je diljem svijeta, a osim lampicama i tradicionalnom hranom, grad će vas oduševiti kulturom i arhitekturom.

4) Salzburg, Austrija

Mozartov grad godinama gradi imidž božićne destinacije, a lista kulturnih i povijesnih mjesta koja tamo možete posjetiti ide u nedogled – najbolje da se sami uvjerite.

 5) Beč, Austrija  

Kao i Salzburg, i Beč se već etablirao na sceni omiljenih adventskih destinacija. Zbog blizine i sadržaja koje nudi, ali i povoljnih jednodnevnih aranžmana domaćih agencija, ne čudi da puno Hrvata bira upravo Beč za svoje odredište.

6) Budimpešta, Mađarska

Glavni grad Mađarske također je blizu te je poznat po božićnom i te zimskom festivalu – kroz Advent je pripremljeno više od 160 pojedinačnih događaja za djecu i odrasle.

7) Zagreb, Hrvatska

Kakav bi to popis bio da ne uvrstimo najbolju prošlogodišnju božićnu destinaciju? Ukoliko živite u Zagrebu, nema opravdanja da ne posjetite neki od događaja i uživate u ugođaju, a ako ste negdje drugdje u Hrvatskoj, potrudite se doći barem na jedan dan.

Tags
Back to top button
Close