Birtija

Istraživanja pokazala kako umjereno konzumiranje piva može produžiti život – saznajte sve zdravstvene prednosti!

Pivo pozitivno utječe na vaše zdravlje. Tako barem smatraju stručnjaci koji su nedavno proveli istraživanje na 80.000 odraslih ispitanika.

Kod odraslih osoba koje su konzumirale čašu ili dvije piva na dan zabilježen je manji rizik od srčanog udara i kardiovaskularnih bolesti. Napravljena i usporedba ljudi koji su pili pivo te onih koji uopće ne piju, i zaključeno je kako je kod onih koji piju zabilježena manja stopa srčanih udara.

Također, drugo istraživanje na 27.000 muškaraca srednje životne dobi tvrdi da umjereno pijenje piva smanjuje rizik od stvaranja bubrežnih kamenaca. Svako će popijeno pivo na dan smanjiti rizik za čak 40%.

Pivo sadrži i elemente koji pozitivno utječu na vaše kosti čineći ih snažnijima. Istraživači na Harvardu promatrali su muškarce, čak 38.000 njih, koji piju jedno ili dva piva dnevno i saznali kako to smanjuje rizik od razvijanja dijabetesa tipa 2 za 25%.

Neke teorije, premda nisu egzaktno dokazane, govore i kako pivo smanjuje rizik od razvoja Alzheimerove bolesti. I na kraju, posljednja je prednost piva liječenje nesanice budući da dolazi do stimuliranja proizvodnje dopamina što dovodi do opuštanja. Ipak, treba imati na umu da je naglasak na umjerenom konzumiranju piva. Što je svakako razlog za popiti jedno ili dva. 😉

Tags
Back to top button
Close