Tech

Evo kako se možete izbrisati s interneta uz par klikova

Moderan svijet je čudan. To je mjesto na kojem smo svi opsjednuti s time da budemo društveni na mrežama, a opet često provodimo vrijeme gledajući u ekrane računala ili mobilnih uređaja – sami.

Nije loše što je tehnologija i toliko napredovala i što ima brojnih dobrih strana, ali sigurno je da ima određenih nedostataka. Krađa identiteta, cyber zločini i prijevare sve se češće događaju na internetu. Ima ljudi koji se jednostavno požele maknuti i nestati zajedno sa svim svojim podacima.

Odnedavno, to je moguće putem stranice Deseat.me na kojoj u nekoliko sekundi možete izbrisati cijeli vaš život s interneta. Potrebno je ulogirati se sa Google računom te će stranica automatski izlistati sve račune povezane s njim. Nakon toga, Deseat će vas odvesti direktno do dijelova stranica gdje možete ukloniti vaše račune.

Nažalost, stranica radi samo za Google račune, a ne Yahoo ili Hotmail. Osim toga, mogli biste jednostavno odspojiti internet i baciti mobitel kroz prozor – ali to nije baš najpopularnije rješenje.

Tags
Back to top button
Close