Brzina

Sedam stvari koje morate znati o novom Golfu 2017

Skoro nema osobe koja nije imala Golfa ili nije imala prijatelja koji je imao Golfa. Ima nešto u njima. Možda pouzdanost ili možda samo navika da je Golf odličan automobil, ali izlazak svakog novog modela očekuje se s nestrpljenjem.

Ovoga puta na redu je Golf Mk7.1, koji će najvjerojatnije izaći u travnju 2017. godine.

1. To je prvi poluautonomni Golf

Iako ne izgleda toliko drugačiji, ovaj Golf ima “Traffic Jam Assist”, pomoć pri vožnji gradskim ulicama. On autonomno ocjenjuje rizik od prometne nezgode, će “Active Cruise Control” paziti na vašu brzinu s obzirom na automobil ispred vas.

2. Kontrola pokretom

Ekran kao iPad će pratiti vaše pokrete te ćete u zraku moći zadati promjenu stanice ili pojačavanje klime.

3. Golf dobiva aktivno info ekran

Prije predstavljen u Audiju TT i Passatu, “Active Info Display” će omogućiti da gledate npr. 3D mapu na instrument ploči.

4. Malo je dizajnerski nadograđen

Promijenjena je plastika hladnjaka, malo je promijenjen zadnji kraj te je donji prednji branik promijenjen da izgleda kao na Clubsport verziji.

5. Novi motor

Motor 1.5 TSI Evo će sada imati 130 i 150 konja. Ovaj niži će imati samo 4.6 litara potrošnju, dok će jači narasti do 5 litara.

Osim prije spomenutog TSI motora, novost je vezana uz GTI. 2.0 TSI motor sada daje minimalno 230 konja, a Performance izvedba i više, 245 konja.

6. Novo osvjetljenje

Iako razlike prema starom modelu nisu velike, osvjetljenje cijelog automobila prelazi polagano na LED. Čak će LED zamijeniti xeon lampe na skupljim modelima.

7. Poznaje vas

Novi model će biti samo za vas. Osobni ključ, sjedalo koje će se prilagoditi vama kada prepozna da ste to vi, osvjetljenje koje ste vi odabrali…

VW ide prema tome da ćete moći skinuti vaše postavke u vaš automobil i uvijek imati isti doživljaj vožnje.

zgolf-006

zgolf-002
zgolf-003

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close