Birtija

Znate li da bezalkoholno pivo sadrži alkohol?

Koliko god pivo bilo popularno, njegov bezalkoholni rođak u Macho.hr redakciji na lošem je glasu. Iako nam se na prvu sviđa ideja do u njemu zapravo ima alkohola sigurno smo da ćemo ga i dalje zaobilaziti u širokom luku! Tim više što pivo bez alkohola nema izražene povoljne učinke na kardiovaskularni sustav i na prevenciju srčanog udara kao normalno, alkoholno pivo, a upravo je to jedan od glavnih razloga zašto dnevno konzumiramo nekoliko litara ovog napitka.

Iako se na svim reklamama oglašava kao bezalkoholno, većina takvih piva zapravo ima alkohola u sebi. Malo je onih koji to na sitnoj deklaraciji pročitaju.

Smatrate li da bi bilo pošteno da postotak alkohola jasno piše te da nije sitnim slovima zakamufliran na etiketi?

Saznajte zašto ovaj marketinški trik može biti izuzetno opasan…

Kako donosi portal pivnica.net u Slovačkoj je svojedobno išla reklama za bezalkoholno pivo nakon kojeg možete slobodno sjesti za volan. Jedna slovačka televizija napravila je pokus – uzela je dragovoljca koji je popio osam limenki bezalkoholnog piva. Tvrdili su poslije da mu je izmjerena povećana razina alkohola. Poslije dva piva imao je već dva promila, poslije četiri 2,6, poslije šest piva 3,4, a poslije osam čak 4,8 promila alkohola u krvi. Po tom mjerenju, već kod druge limenke mogao bi ostati bez vozačke dozvole. Proizvođačima piva rezultati toga istraživanja činili su se čudnima.

Činjenica da velika većina bezalkoholnih piva, ili točnije – niskoalkoholnih piva proizvedenih u Češkoj republici sadrži do 0,5 posto alkohola, poznata je, i nije nikakva tajna. -Samo, ta količina etanola tako je mala, da se stigne reducirati još tijekom konzumacije, govori ing Vladimir Kellner iz Istraživačkog instituta za pivo i slad. Bilo koji bezalkoholni napitak, u kojem na toplini počne lagano vrenje šećera, može imati blago povišen sadržaj alkohola.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close