Lifestyle

Kako pravilno obrijati vaša jaja

Prostor oko naših spolnih organa je vrlo osjetljivo mjesto, te treba pomnu strategiju ako se već odlučite na uređivanje. Koža je vrlo osjetljiva i svaka greška se vraća u višestrukim omjerima.

Zapravo, prema nekim istraživanjima eminentnih časopisa, ozljede uzrokovane nepravilnim “šišanjem” povećale su se za čak 5 puta u zadnjih 8 godina. Zašto? Zato što sada čak 50% žena voli urednost i na ovim mjestima.

Zato prije nego krenete u samouki salon za uljepšavanje, pripazite na ove stvari.

1. Jedan alat za jednu stvar

Ako koristite škare za šišanje vašeg privatnog područja, koristite samo jedne škare koje ste posebno namijenili za to. Najgora stvar je da se te iste škare kasnije slučajno nađu u kuhinji i s njima se reže luk.

Oko genitalnog područja žive posebne bakterije koje bi bilo bolje da ne proširite. Prije i nakon šišanja, očistite škarice alkoholom.

2. Temelji

Ako krenete odmah s žiletima, a dlake su preduge, očekujte gnjavažu i bol. Prvo mašinicom ili škaricama skratite pa tek onda na brijanje.

3. Mokro i toplo

Brijanje na suho zna biti vrlo loša ideja. Umjesto toga, birajte brijanje nakon tuširanja vrućom vodom. Voda i gel za tuširanje dodatno će pripremiti vaše stidne dlake za šišanac.

4. Pravi smjer

Brijanje od smjera rasta dlaka nije preporučljivo zbog kasnijih upala i uraslih dlaka. Birajte smjer rasta.

5. Sami testisi

Budite posebno oprezni kada brijete vaše testise budući da je koža tamo vrlo tanka i osjetljiva. Pogotovo je taj dio prepun bakterija pa bi svaka porezotina mogla biti mjesto još veće upale. Bolje da ne znate što je Fournierova gangerna. Ili ako trebate, googlajte pa ćete više paziti.

Svojom ne dominantnom ruku oprezno nategnite kožu i onda lagano šišajte, brijte ili što ćete već raditi. Naravno, to radite u vrlo osvijetljenoj prostoriji s ogledalom.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close