Lifestyle

Otkriveno koji je tip muške brade ženama najatraktivniji!

Sigurno ste se više puta tijekom života pitali ili čak u društvu pokušali doći do odgovora koji je tip muški brade ženama najatraktivniji! Najnovija studija mogla bi napokon riješiti sve dileme i donijeti konačnu odluku!

U studiji objavljenoj u ‘Journal of Evolutionary Biology’ znanstvenici su predstavili rezultate do kojih su došli na temelju ispitivanja 8.502 žene čiji je zadatak bio ocijeniti fizičku privlačnost muškaraca s različitim tipovima brade.

Kako bi ženama dodatno ‘zakomplicirali’ situaciju neke od fotografija lica muškaraca obrađene su Photoshopom kako bi se još dodatno naglasile neke tipično muške značajke poput naglašenih obrva i vilice.

Odgovori žena većinom su pokazali da su glatko obrijani muškarci, čak i oni čija su lica bila photoshopirana većinu su žena bili neatraktivni, bilo da se radi o kratkim ili dugim vezama.

Zanimljivo, tzv. ‘trodnevne brade’ na muškom licu dobile su više lajkova od bradonja kada su u pitanju veze za jednu noć ili prijatelji s povlasticama.

Na kraju, nije sve tako crno ni za muškarce koji nose bradu! Upravo su se oni, prema rezultatima provedenog istraživanja, pokazali kao najpoželjniji izbor za duge i ozbiljne veze. Znanstvenici to objašnjavaju time da u ženama muškarac koji nosi bradu pobuđuje osjećaj sigurnosti i plodnosti. Tko bi rekao da je brada tako važna?

Za kraj su istaknuli da je kod mnogih životinja kada je u pitanju odabir seksualnih partnera upravo količina ili boja nekog ukrasa dovoljan razlog da će ženka upravo tog mužjaka odabrati da joj napravi potomstvo. Drugim riječima – paun ima rep, kokot krijestu, jelen rogove, a ti – bradu!

A ako ste nas već odlučili poslušati i pustiti bradu predstavljamo vam novi trend koji kod nas još nije uzeo ozbiljnijeg maha te nismo sigurni dali uopće i hoće. Ukratko, radi se o nakitu za bradu. Pogledajte prvu kolekciju talijanske dizajnerske tvrtke posvećene bradatim muškarcima koji svoju ekscentričnost vole pokazivati na sofisticiran način.

Vaše mišljenje o novom trendu?

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close