Tech

Garmin Fenix Chronos – spoj luksuza i vrhunske tehnologije

Moramo priznati da dolaskom prvih pametnih satova baš i nismo bili oduševljeni tehnologijom, ali ni izgledom tih malih računala predviđenih za nošenje na ruci. No, u posljednih nekoliko godina, pametni satovi sve nam više prirastaju srcu i izgleda da je samo pitanje vremena kad će se jedan od njih naći kao dodatak našoj kolekciji ne toliko pametnih pokazivača vremena. Najnoviji pametni sat iz Garmina definitivno bi mogao biti jedan od kandidata koji će probiti tu barijeru, a za sad nas koči samo količina papirnatih krznatih životinjica koju je potrebno izdvojiti da bi se ovaj prekrasni primjerak našao u našem vlasništvu.

Vjerojatno najbitnija stvar zbog koje nam se ovaj pametni sat toliko sviđa je njegov dizajn kojim se kopira izgled klasičnog sata. Moguće ga je kupiti u kompletnoj izvedbi od titana, ali i u nešto jeftinijoj varijanti kod koje je kučište sata od nehrđajučeg čelika dolazi u kombinaciji s remenom od istog materijala, a po želji i sa kožnim remenom. Safirno staklo otporno na ogrebotine osigurava prekrasan ekran u boji koji će svakom zaljubljeniku u sport i prirodu u svakom trenutku ponuditi pregršt informacija bez obzira s kojim se aktivnošću trenutno bavi.

garmin-fenix-Chronos-range

Uz podršku za veliku većinu sportova, sat također prosljeđuje notifikacije o dolaznim e-mail ili tekstualnim porukama, ali i propuštenim telefonskim pozivima. Za one koji vrijeme vole provoditi na nešto većim nadmorskim visinama, tu je i barometar, visinomjer, kompas, te upozorenja o naglim promjenama vremena. No, uz sve pozitivno, vraćamo se na stavku o cijeni ovog sata, a ona je prilično paprena. Tako ćete već za osnovnu verziju morati izdvojiti gotovo 900 dolara, dok će vas full titan verzija olakšati za gotovo 1500 dolara.

Garmin_fenix_Chronos_Titanium-1050x525

Tags
Back to top button
Close