Kulturnjak

Umorni ste? Pročitajte ovih pet jednostavnih savjeta kako se bolje naspavati

Bez dovoljno kvalitetnog sna možete zaboraviti na skidanje kilograma, odličan seks, zdravo tijelo i odmoran um. Nećete se moći koncentrirati na posao, na učenje, na seks, izgledat ćete neuredno, pospano i nezainteresirano. Da bi bili uspješni, lijepi i zdravi, morate se dobro naspavati! Nedovoljno sna može voditi raznim psihičkim i fizičkim poremećajima, od kojih je debljina jedan od najgorih!

Ako planirate živjeti bar do osamdesete, potrudite se da svaki dan spavate minimalno sedam sati, od preporučenih osam!

Prehrana

Naravno, nema ljepšeg nego razvaliti se na kauču, požderati jumbo pizzu ili cheeseburger, te sve to zaliti hladnom pivom, pa se onda punog trbuha baciti u krevet. Osim što ćete svoje tijelo kroz noć šokirati, nećete se naspavati! Ako ste baš gladni, probajte popiti par čaša vode prije spavanja da malo zavarate želudac. Ako već morate jesti, pojedite nešto bogato proteinima s jako malo ugljikohidrata. Zdjela posnog sira s bobičastim voćem, bademima i orasima će biti puno bolji odabir. Također, bez alkohola i kave iza 6 popodne!

Pravilno vrijeme

Nekad davno su se ljudi budili sa zorom, a išli spavati čim je došla noć. Danas je to malo drugačije, ali kako bi svoje tijelo priviknuli na najbolji režim spavanja, probajte uvijek ići spavati u isto vrijeme. Vaše tijelo će brzo uloviti novi tempo jer mu je prirodan, a vi ćete prije posla imati puno više vremena da se pripremite, odmorite, odvježbate, najedete se i ulovite rani start s dnevnim obavezama. Buđenje je u pola šest gospodo, a svjetla se gase u deset, max!

Magnezij

Ako ste u treningu, onda vam magnezij nije stran dodatak prehrani. Popijte tabletu magneziju prije spavanja i vjerujte nam, ujutro ćete se osjećati puno bolje! Osim što se preporučuje starim ljudima, mladim ljudima također pomaže da im se tijelo odmori i regenerira kroz noć. Pod magnezijem ne smatramo da prije spavanja trebate popiti pola litre mlijeka. S time ćete jedino noć provesti na WC-u budeći susjede i vašu bolju polovicu.

Ugasite sve ekrane

kako-se-naspavati1

Mobiteli, tableti, laptopi koji skidaju filmove, led diode od linije i ostala svjetla trebaju biti ugašena. Vaš mozak reagira na tu svjetlost jer smatra da je važno i neće se opustiti dok ta svjetla potpuno ne ugasite. Zapravo, najbolje bi bilo da spavate u totalnom mraku! Tek onda će tijelo se u potpunosti opustiti i iskoristiti noć za odmor. Ako vas je strah i imate noćne more, opustite se. Mi smo tu uz vas, a horror filmovi i te gluposti koje vas gnjave su sve izmišljotine bolesnih umova koji se nisu dobro naspavali!

Dobar jastuk

kako-se-naspavati2

Jednostavno, na nekim stvarima u životu ne smijete štedjeti. Ako želite dobro spavati, dobar jastuk za par stotina kuna će biti najbolja investicija koju ste ikad učinili! Počastite se. Već ste zapili i potrošili previše novaca da bi štedjeli na svojem zdravlju. Ovo nije reklama, već smo ozbiljni! Ako već nemate za skupe madrace na kakvima spavaju starlete i bogatuni, počastite se bar jastukom!

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close