Birtija

3 mini EDC predmeta za samoobranu koje možete uvijek imati uz sebe

Iako imamo sreće da živimo u jednoj od najsigurnijih država svijeta, uvijek valja biti na oprezu jer na budale se može naletjeti uvijek, bez obzira da li se gradom kretali danju ili noću. U tom slučaju nije loše poznavati osnovne tehnike samoobrane, ali i biti opremljen određenim “gadgetima” koji bi vam mogli biti od pomoći da onesposobite napadača kako biste dobili na vremenu za bijeg i traženje pomoći. No, kako nismo upoznati kako na ove “stvarčice” gleda zakon, bilo bi dobro da se prije nabavke istih detaljno informirate kako ne biste zapali u probleme. Kad bijeg stvarno nije opcija, zadnja linije obrane mogle bi biti ove tri mini stvarčice koje možete imati uz sebe u baš svakom trenutku.

Monkey Fist Stainless Key Fob

dark_blue_monkey_fist_01

Izrađen od padobranskog užeta, ovaj privjesak za ključeve možda izgleda samo kao privjesak, no u slučaju potrebe, napadaču može nanijeti ozbiljnu štetu. Razlog tome je što uže skriva tešku čeličnu kuglicu koja pravilnim rukovanjem može postati ozbiljno sredstvo za samoobranu. Moguće ga je kupiti već za stotinjak kuna.

Titanium Skull Pendant privjesak

1456808463278_6873880

Još jedan privjesak koji osim što izgleda prilično “cool”, može napadaču nanijeti veliku štetu, a samim time vam pružiti priliku za bijeg ili dozivanje pomoći. Dovoljno je malen da ga uvijek imate uz sebe, a u slučaju potrebe, ovaj “mini bokser” može vam biti od velike pomoći.

Brite Strike EPLI Precision svjetiljka

61XJphDwi2L._SL1500_

Iako najbezopasnije sredstvo za samoobranu s naše liste, ova svjetiljka sa svojom strobo funkcijom i zrakom svjetlosti od čak 160 lumena, može dezorijentirati i zbuniti napadača i na taj način vam dati nekoliko trenutaka za bijeg ili dozivanje pomoći.

Tags
Back to top button
Close