Lifestyle

Muška njega – što raditi navečer, a što ujutro

Kao i većina muškaraca, vjerojatno se samo umivate navečer, a tuširate i brijete ujutro. Možda tu i tamo promijenite rutinu, ali uvijek se vraćate na isto. Super što se tiče vaše kože, kose i noktiju, ali prema dermatolozima iz sveučilišta “Georgea Washingtona”, postoji i bolja rutina.

Jutro

Vrijeme je da pustite to jutarnje brijanje. Prema istraživanju, koža je ujutro najosjetljivija te po tome vrlo podložna ranama od britve ili reakciji na jake sapune. Suha koža dovodi do bora i pucanja pa je bolje preskočiti neke navike.

Kako se koža brže obnavlja kada spavate te se suši kako se približava jutro, jutro iskoristite za lagano umivanje bez previše sapuna kako bi vam koža mogla disati.

Večer

Ako ste među onima koji ne vole noćna tuširanja, razmislite opet. Cijeli dan ste bili vani, znojili se, dirali čudna mjesta i stvari te je najbolja stvar za vaše tijelo da ga osvježite i očistite prije spavanja. Sjetite se samo mirisa cigareta u vašoj kosi nakon noćnog izlaska.

Koristite blagi sapun ili gel za tuširanje, dok dr.Friedman iz navedenog sveučilišta preporučuje i upotrebu regeneratora. Šampon čisti od prljavštine dok regenerator popravlja štetu na vašoj kosi. Također, preporučuje posebno šampon, posebno regenerator, a ne 2u1 preparate.

Sada kada vam je koža opuštena nakon tuširanja, vrijeme je za brijanje, rezanje noktiju i korištenje losiona poslije brijanja.

 

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close