Ena FriedrichKolumne

Ena Friedrich: Sex, samo sex

Mogu pisati i naklapati o društvenim nejednakostima, politici, religiji, srećama, nesrećama, ali ono što vas zanima, konačno i neopozivo, je sex i samo sex. Na koje načine ga prakticiram? S kim? Kako to izgleda? Koliko dugo nam traje? Tema je podjednako atraktivna onima koje sex fascinira i onima koje on sablažnjava. Balansirajući između užasa i zanimanja i najtvrdokorniji moralist htjet će zaviriti u to najintimnije od ljudskog stvora. Čitalac je i sam toga svjestan, upravo u seksualnoj zoni čuče njegove najdublje predrasude i apetiti.

Povest ću vas ovaj put kroz trenutke u kojima se stapaju vlažne prepone, uzdasi, miris muškarčeva tijela i slankast znoj. Među naša zažarena lica i isprepletena tijela. Pokušat ću vam dati uvid u intenzitet i mekoću poljubaca na vratu, ugodne trnce pod kojima tijela podrhtavaju i ježe se, prste koje traže moje grudi i naša rastrojena čula. Opisat ću silinu njegovih ruku koje me sputavaju u pokušaju da grizući plahtu budem što tiša. Moj orgazam. Njegov orgazam.
To vam nije dovoljno, želite potpun izvještaj. Želite detalje. Kakav je moj partner, jeli visok, debel, star? Dali ima orlovski nos, neku tetovažu il rupicu na bradi? I ono najsočnije, koliko zarađuje, koliki dio na mene troši, što vozi i zašto sam baš njega odabrala? Zašto on mene?

12583879_10206746252987404_1788604250_n

Iz čitaoca već žuč progovara ali će se suzdržati da ne ostavi elektronski trag svoje prisutnosti u obliku nelogičnih komentara (jer to jesu) i nerazumljivih (jer su pisani u afektu). Neugodno mu je što je uopće kliknuo na ovakav tekst, na nešto što sam ja napisala. Slobodno prekinite s pripremama da me desetkujete, jer iako ne volim cenzure, puteni sadržaji jednostavno nisu moj stil. I ne, ne mislim da je sex najintimnije od čovjeka. Ići ću tako daleko da kažem kako je sex za mene gotovo pa nebitna stavka. Daleko važnije je sve ono što je bilo prije njega, sve ono što slijedi nakon.

Prijateljstvo, poštovanje, razumijevanje i međusobno prihvaćanje vrednujem više od pimpeka u mojoj vagini, više od cijeđenja sperme među mojim grudima. Čak ne ni osmjeh koji je partner iz mene izmamio, nego suze koje nije. Pravila su kod mene odavno jasna, prioriteti također. Čovjek me ne treba voljeti, ali me mora prihvaćati. Ne trebam mu biti jedina, ali se želim tako osjećati. S takvim ću dijeliti tajne, s takvim ću dijeliti postelju. Ne interesira me sex koji za sobom ostavlja samo ljepljive plahte i potrošene prezervative. Uspomene na potrošene trenutke, na moje utrošeno vrijeme.

Što vrijedi nečije zgodno tijelo ako me gleda kao tele? Što vrijede nježni dodiri čovjeka koji se par sati nakon iživljava na tebi? Jedno vrijeme sam čak živjela s mišlju da sam aseksualna. Nije teško razumjeti zašto ako vam povjerim kako je prvi kritizirao moje pušenje kao preloše, hvaleći se umijećem bivše, a drugi me optužio da sam lažljiva kurva jer sam nesumnjivo prevješta za nekog s tako malo iskustva.  Takve riječi imaju tendenciju da zatome želju za sexom. Vjerujem da me nisu htjeli psihički obilježiti. Bio bi to prikladan epitaf za moju potkopanu seksualnost – oni to nisu htjeli.

12606839_10206746252707397_1295191300_n

Jeli moja nezainteresiranost odraz toga što sam pažnju usmjerila prema drugim stavkama, meni daleko bitnijim od tjelesnog kontakta? Jeli zato što su dosadašnja iskustva ipak ostavila traga a ja sam još u fazi navikavanja na trenutnu situaciju? Nemam odgovora na ta pitanja. Znam da sam zahvalna partneru prvenstveno ne zato što me ljubi nego zato što me ne tuče. Zahvalna što je normalan, a ostalo će mi s vremenom sjesti. Mehanika njegovog pišulinca je u ovakvom odnosu sporedna. Možda je u meni još prevelika doza opreza da bi se u potpunosti prepustila. Dobro znam da će moje riječi ponovo naići na reperkusije i spočitavanja kritičara odozgo i odozdo, a ja čitaoče, samo pišem iznutra. Imam za reći jedino ono što je bilo i što je sada. A što se konkretno sexa tiče, trenutno sam u vezi s onim tipom muškarca koji obilježi ženu. I proživljavam svoju seksualnu revoluciju. Toliko od mene za ovaj put.

Tags
Back to top button
Close