Kulturnjak

10 najboljih filmova Toma Hardyja koje definitivno morate pogledati

Posljednjih godina, Tom Hardy se prometnuo u jedno od najvećih glumačkih imena Hoolywoodskog filma. Na toj poziciji definitvno ga je “zacementirala” uloga u prošlogodišnjem filmskom megahitu Mad Max: Fury Road, ali i uloge koje je odradio za film Legend u kojem tumači zloglasnu braću blizance koji su 60-ih godina prošlog stoljeća vladali podzemljem Londonskog East Enda. No i prije nego je Hardy postao planetarno popularan, pojavljivao se u ulogama koje su ga dovele do statusa koji danas uživa. Ako ste kojim slučajem propustili bilo koji od filmova koje danas spominjemo, učinite si uslugu i već ovog vikenda nadoknadite propušteno.

[AdSense-A]

10. Bronson (2009)

Možda i jedna od najbitnijih uloga iz filmografije Toma Hardyja koja ga je lansirala među Hollywoodsku elitu. U filmu tumači Michaela “Mickey” Petersona, jednog od najozloglašenijih britanskih zatvorenika, poznatijeg pod imenom Charles Bronson, koji je većinu svojeg života proveo iza rešetaka. Za tu ulogu, Hardy je nabacio više od 20 kilograma mišića, no čak i više od toga zadivljuje strast koju Hardy unosi u tu ulogu.

9. Black Hawk Down (2001)

Remek djelo pod redateljskom palicom Ridleya Scotta, prvo je pojavljivanje Toma Haryja u nekom Hollywoodskom blockbusteru. Ratni spektakl inspiriran pričom o bitci za Mogadishu u kojem se Hardy pojavljuje uz već dobro poznate hoolywoodske zvijezde poput Erica Bane, Josha Hartneta ili Orlando Blooma. Iako tumači manju ulogu, ovo je definitivno jedan od filmova u kojem se Hardy pojavljuje, a kojeg nikako ne smijete propustiti.

8. Layer Cake (2005)

Film o dileru droge koji je zaradio bogatstvo prodavajući kokain i ostale opojne droge, a sad se želi povuć i uživati u zarađenom novcu. No, problem je što njegov kriminalni suradnik prije toga traži da odradi još neke poslove, a tek će mu onda dopusiti umirovljenje. Hardy u ovom filmu tumači još jednu manju ulogu, ali se ovaj put pojavljuje uz Daniela Craiga koji će se kasnije proslaviti ulogama u seriji filmova o Jamesu Bondu.

7. Warrior (2011)

Napeta sportska priča u režiji Gavina OConnora u kojoj se dva brata nakon odvojenih života susreću u ringu gdje će riješiti sve probleme njihove uništene obitelji. Uz Hardyja u glavnoj ulozi pojavljuje se i odličan Joel Edgerton, kao i Nick Nolte u ulozi posrnulog oca alkoholičara. Definitivna preporuka za sve fanove Toma Hardyja.

6. Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

Napeti triler slavnog švedskog redatelja Tomasa Alfredsena, smješten u vrijeme Hladnog rata, u kojem je veteran špijunaže, kojeg tumači Gary Oldman, prisiljen povući se iz mirovine kako bi locirao sovjetskog agenta koji je infiltriran u sam vrh obavještajne službe MI6.

5. Inception (2010)

Remek djelo Christophera Nolana, film koji će vam se poigrati s umom i potaknuti vas na razmišljenje. Tom Hardy uz bok vrhunskim glumačkim imenima poput Leonarda DiCapria, Josepha Gordona Levitta, Ellen Paige, Kena Watanabea i oskarovcima Marion Cotillard i Michaelom Caineom. Film je dobitnik četiri nagrade Oscar i mnogih drugih nagrada, a uz to je polučio i odlične ocijene kritičara.

4. The Dark Knight Rises (2012)

Posljednji dio trilogije o “Vitezu Tame” u kojem Hardy pokazuje da može odlično odglumiti uloge negativaca. Zastrašujuć pojavom, s dodatnom količinom nabačenih mišića, Hardy je definitivno dao svoj pečat u posljednjem filmu iz “The Dark Knight” trilogije.

3. The Drop (2014)

Kriminalistička drama u kojoj se uz Hardyja pospljednji put pojavljuje nesretno preminuli James Gandolfini, vrti se oko bivšeg kriminalca koji se pokušava izvući neprestanog kruga nasilja i kriminala, ali ga njegova kriminalna prošlost stalno sustiže i ponovo uvlači u taj začarani krug.

2. Locke (2014)

Iako se radnja filma odvija kompletno unutar automobila u pokretu, sa stalnim fokusom na lice Toma Hardyja, Locke je nevjerojatno zanimljiv film u kojem dijalozi između glavnih protagonista drže gledatelja čvrsto prikovanog u fotelji. Minimalizam prilikom snimanja filma, usmjerava nas u potpunosti na odličnu izvedbu Toma Hardyja i svu raskoš njegovog glumačkog talenta.

1. Mad Max: Fury Road (2015)

Jedan od najvećih filmskih hitova koji su se pojavili u kinima prošle godine, Mad Max: Fury Road, napeta je akcijska rasturačina koja vizualno očarava i ne dopušta gledatelju da uzme ni minutu predaha sve do samog završetka filma. Hardy u ulozi Maxa Rockatanskog, dostojni je nasljednik Mela Gibsona koji je tumačio tu ulogu u “originalnim” Mad Max filmovima.

Tags
Back to top button
Close