Kulturnjak

Najveći prevarant svih vremena – Christopher Rocancourt

Upoznajte Christophera Rocancourta, Francuza koji je živio u kući Mickeya Rourka, oženio Playboyevu zečicu, družio s Marlonom Brandom, Eltonom Johnom, i Hugh Heffnerom, ali sve to koristeći laži pomoću kojih je prevario starije bogate Amerikance za 40 milijuna dolara. I to punih 20 godina.

Christopher ili Christophe kako mu je pravo ime u Francuskoj, nažalost nije imao djetinjstvo kako svako dijete zaslužuje. Zbog činjenice da mu je majka bila prostitutka, a otac alkoholičar, završio je u sirotištu. Kasnije je posvojen u normalnu obitelj, ali nažalost to je već ostavilo traga.

Prvu veliku prijevaru Christopher je odradio u svom glavnom gradu, kada je prodao tuđe zemljište za 1.4 milijuna dolara.  Nakon toga krenuo je putem SAD-a kako bi iskoristio njihovo neznanje i svoju snalažljivost.

Samim dolaskom pripremio je nekoliko priča o svom identitetu. Najčešća priča koju je prodavao bila je ona da je član francuskog dijela Rockefeller obitelji, obitelji koja je bila na vrlo dobrom glasu. Uz tu priču, često je koristio priču kako je sin Sophie Loren, ili nećak Oscara de la Rente ili Dino De Laurentiisa.

S novcem od prevara, plaćao je skupocjene večere na koje je pozivao samo najpopularnije i najbogatije Amerikance, uz naravno priče o svojoj boksačkoj karijeri, ali i karijeri filmskog redatelja. Oduševljeni njegovim pričama i pojavom, vrlo lako je ulazio u sva društva i sklapao prijateljstva pa je tako postao najbolji prijatelj Mickey Rourkea. Uz njegovu pomoć vrlo lagano je ulazio na hollywoodske zabave na kojima se družio s ikonama poput Marlona Branda, Eltona Johna, Hugh Heffnera i mnogim drugim naivnim jet-seterima.Christophe-Rocancourt-001

Naravno da su se za njega lijepile i djevojke, pa je tako birao samo najljepše. Oženio je Playboyevu zečicu Piu Reyes, ali je istodobno u drugom stanu živio s drugom zečicom, Rhondom Rydell kojoj je prodao priču kako je dio francuske kraljevske obitelji.

S Piom je živio kod najboljeg prijatelja Mickey Rourkea, te mu je ona rodila sina Zeusa.

Kako je vrlo dobro prodavao priče, pogotovo one kako je filmski redatelj, uspio je nagovoriti legendarnog Jean-Claudea Van Dammea da mu sponzorira njegov sljedeći film.

Njegov pad počeo je prvim uhićenjem 1998. godine kada je sudjelovao u pucnjavi. Već 1999. godine optužen je za krivotvorenje dokumenata, dok je 2000. uhićen radi ne plaćanja hotelskog računa. Konačno je ozbiljnije nadrapao kada je 2001. godine uhićen u Kanadi radi prijevare starijeg para.

Sljedeće godine izručen je SAD-u jer se protiv njega podigla velika optužnica koja je uključivala krađe, prijevare, švercanje i podmićivanje ukupno 19 žrtava. Osuda je uključivala kaznu veliku 9 milijuna dolara i 5 godina zatvora. Zbog greške u istraživanju, 2006. godine pušten je na slobodu.

Povratkom u Francusku, Christopher nastavlja svojim starim navikama. Svojim šarmom osvaja bivšu Miss Francuske Soniu Rolland, s kojom je sve do 2008. godine.

Christophe-Rocancourt-002

Godinu dana kasnije, francuska redateljica Catherine Breillat optužila je Rocancourta za prijevaru veliku 700 tisuća eura budući da je iskoristio njezinu tešku bolest za svoju korist. S tim novcem, Christopher Rocancourt je želio snimiti film “Bad Love”, u kojem je glavnu ulogu trebao imati naravno on sam, zajedno s Naomi Campbell.Christophe-Rocancourt-005

Nedavno je u javnost izašla informacija kako je Christhoper za vrijeme boravka u američkom zatvoru također prevario gomilu ljudi. Sve je uvjerio kako je pravi musliman i tako dobio zaštitu svoje muslimanske braće. Tvrdio je kako je milijunaš koji financira muslimane na Bliskom istoku pokazujući im lažne potvrde o sponzorstvu i donacijama.Christophe-Rocancourt-004

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close