Lifestyle

Najpopularnije zatvorske tetovaže i njihova značenja

Već smo pisali o najopakijim bandama na svijetu i najstrašnijim ritualima za ulazak u bandu, a danas donosimo članak o najpopularnijim zavorskim tetovažama i njihovim značenjima. U tekstu ćete saznati zašto u zatvoru nikako ne želite na ruci imati istotovirane karte boje kara ili herc.

Tri točkice

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-6

Tetoviranje tri točkice kod zatvorenika kojom osoba odašilje poruku ‘mi vida loca’ (moj ludi život), a sama tetovaža  povezana s nekom određenom bandom već sa samim gangsterskim stilom života. Obično se nalazi na rukama ili u blizini oka. Također može nositi i neko vjersko značenje, npr. Presveto Trojstvo u kršćanstvu.

Pet točaka

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-1

Ova se tetovaža uvelike razlikuje od prethodne – simbolizira vrijeme provedeno u zavoru. Simbol je poznat pod nazivom quincunx, četiri točkice na vanjskoj strani predstavljaju četiri zida, a peta, koja se nalazi između njih, predstavlja zatvorenika. Česta je kod zatvorenika u SAD-u, ali i u Europi, a najčešće je možemo pronaći na gornjoj strani šake, između palca i kažiprsta.

Kruna s pet kugli

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-2

Kruna je simbol bande Latin Kings, jedne od najvećih bandi u SAD-u.

1488

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-3

Broj 1488 čest je tattoo motiv kod zatvorenika koji, blago rečeno, koketiraju s nacizmom. Brojevi 14 i 88 kod nekih se zatvorenika mogu pronaći i zasebno, što ponekad zbunjuje. Međutim, broj četrnaest predstavlja četrnaest riječi, koje su zapravo citat David Lanea, jednog od najistaknutijih zagovornika supremacije bijele rase nad ostalima (rasizam): “We must secure the existence of our people and a future for White Children.”

Broj 88 predstavlja osmo slovo abecede engleskog jezika – HH, a zapravo aludira na poznati nacistički pozdrav ‘Heil Hitler’. Ove se tetovaže mogu nalaziti na raznim dijelovima tijela.

Paukova mreža

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-4

Iako spadaju u tzv. mainstream vrlo su česte u zatvorima širom svijeta. Simboliziraju služenje poduže zatvorske kazne – niti mreže predstavjjaju zatvorske rešetke.

Teotvaže bande ‘Ayan Brotherhood’

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-7

Ova banda poznata je po raznih tetovažama, počevši od ‘AB’ do nacističkih simbola poput svastike (kukastog križa) ili SS munji. Banda Aryan Brotherhood čini tek 1% zatvorske populacije u SAD-u, a odgovorni su za svako peto ubojstvo u američkim zatvorima.

MS13

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-8

MS13, ponekad samo MS ili 13, odnosi se na bandu Mara Salvatrucha iz Salvadora. Iako se ove tetovaže mogu nalaziti bilo gdje na tijelu, najčešće ih zatvorenici tetoviraju na najvidljivija mjesta, poput glave i vrata.

A.C.A.B.

the-meaning-behind-popular-prison-tattoos-14-photos-9

Akronim A.C.A.B. popularan je među zatvorenicima u Velikoj Britaniji, a znači ‘All Cops Are Bastards’. Ova tetovaža simbolizira spremnost da se ide u zatvor za svoju bandu.

1 2Sljedeća stranica
Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close