Film i serijeKulturnjak

34 horor filma koje morate pogledati!

Dali smo si truda i za vas izdvojili najbolje horor filmove svih vremena! Sigurni smo da će vas nas odabir zanimati jer reakcije na 15 najkrvavijih horor filmova ikada snimljenih i tekst o horor filmovima inspiriranih stvarnim događajima bile su odlične! Pisali smo i o najskupljim horor filmovima, no na posljednjoj strani ovog teksta izdvojili smo i jedan niskobudžetni hororac snimljen 1980. godine za koji smo sigurni da vas većina ipak neće htjeti gledati. Zamislite toliko je gadan! Prolistajte našu listu najboljih horora!

28 dana kasnije

28 days Later – 2002.

Nakon što aktivisti za prava životinja iz londonskog laboratorija za istraživanje primata oslobode nekoliko majmuna na kojima se testira nepoznati virus, Velikom Britanijom se vrlo brzo proširi smrtonosna zaraza koja ljude smjesta pretvara u tjelesno deformirane i krvoločne zombije. Četiri tjedna kasnije cijela zemlja je poharana, a među rijetkim preživjelim i nezaraženim ljudima je i mladi Jim, gradski dostavljač koji se probudi iz kome uzrokovane prometnom nesrećom.

Shvativši da se nalazi u posve opustjeloj bolnici, te postupno otkrivajući razmjere apokalipse, Jim luta zastrašujuće pustim gradom u potrazi za nezaraženima…

Američki vukodlak u Londonu

An American Werewolf in London – 1981.

Dva američka studenta za vrijeme proputovanja Britanijom napada vukodlak za kojeg nitko od lokalaca ne želi priznati da zaista postoji. Jack nije preživio napad, a David se izvukao s ugrizom. Nakon što se oporavio u bolnici počinje shvaćati da se i sam pretvara u vukodlaka…

The Babadook

2014.

Mračna priča o samohranoj majci i njenom šestogodišnjem sinu koji se suočavaju sa zastrašujućim bićem iz mašte.

Ptice

The Birds – 1963.

‘Ptice’ su jedan od najpopularnijih filmova Alfreda Hitchcocka u kojem bogata pripadnica zlatne mladeži iz San Francisca dovodi potencijalnoga dečka u sjeverni kalifornijski gradić Bodega Bay, no stvari postaju čudne kada odjednom jato ptica, čiji se broj povećava, počne napadati ljude. Snažan i zastrašujući prikaz paranoje i histerije nastale kao posljedice neobjašnjivog kaosa.

Projekt: Vještica iz Blaira

The Blair Witch Project – 1999.

Zastrašujuća priča o troje mladih filmaša  koji su se uputili u šumu Black Hills kako bi snimili dokumentarni film o lokalnoj legendi Vještici iz Blaira i više se nisu vratili. Godinu dana poslije, pronađen je njihov snimljeni materijal koji svjedoči o zastrašujućem putovanju troje filmaša kroz šumu Black Hillsa, otkrivajući užasne događaje koji su se zbivali pred njihovim kamerama.

Carrie

1976.

Povučena i nesigurna tinejdžerka nema nimalo lagan život. Njezina je majka vjerski fanatik koja živi u uvjerenju da su sve žene grešne te zlostavlja Carry i za najmanju sitnicu. Ni u školi joj nije lako – zbog povučenosti Carrie je česta meta zadirkivanja svojih školskih kolegica, koje je ismijavaju na vrlo brutalan način. No, stvari krenu na bolje kad Carrie otkrije da posjeduje telekinetičke sposobnosti. Od početnog prizora pod tušem u školskoj dvorani, do čuvene završnice pune krvi i vatre na maturalnoj večeri, De Palma majstorski vodi ovaj blistavi film koji je s pravom ušao u horor klasike, a Sissy Spacek slavu je stekla upravo ulogom Carrie.

1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica
Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close