Kulturnjak

Najbolji horor filmovi inspirirani stvarnim događajima

Možda niste ni svjesni da su neki od najstrašnijih horor filmova ikad snimljenih, inspirirani događajima koji su se u nekom trenutku negdje stvarno dogodili. Da, teško je zamisliti da filmovi koji vam samo gledanjem utjeruju strah u kosti, inspiraciju crpe iz stvarnih stravičnih djela. Tako je ekipa portala Ranker postavila pitanje o tome koji su najbolji horor filmovi snimljeni po inspiraciji na stvarne događaje, a mi vam danas donosimo 10 najboljih nakon glasanja posjetitelja portala.

10. Monster

Monster je film baziran na priči o serijskoj ubojici Aileen Wuornos koja je u svom pohodu ubila sedam muškaraca, a u filmu je tumači Charlize Teron.

9. Zodiac Killer

Bazirano na pohodima zloglasnog serijskog ubojice iz San Francisca koji je nazvan “The Zodiac”.

8. A Nightmare on Elm Street

Donekle bazirano na dogodovštinama grupe izbjeglica iz Kambođe koji su 70ih prebjegli u SAD, da bi ih počele progoniti grozne noćne more nakon kojih su odbijali spavati, a neki od njih su čak i umrli u snu.

7. The Conjuring

Film je baziran na događajima u obitelji Perron koje su istraživali detektivi paranormalnih pojava Ed i Lorraine Warren.

6. Jaws

Svima dobro poznata horor priča u režiji Stevena Spielberga, koja je inspirana nizom napada morskih pasa na obalama New Jerseya 1916. godine.

5. The Amityville Horror

Ovaj put film je baziran na događajima u obitelji Lutz koje su također istraživali detektivi paranormalnih pojava Ed i Lorraine Warren.

4. The Texas Chain Saw Massacre

Labavo bazirano na serijskom ubojici Edu Geinu, koji je volio nositi masku napravljenu kože svojih žrtava.

3. Psyho

Film u režiji legendarnog Alfreda Hitchcocka koji je također inspiriran serijskim ubojicom Edom Geinom.

2. The Silence of The Lambs

Također prilično labavo inspirirano odnosom između serijskog ubojice Teda Bundyja i kriminalnog istražitelja Roberta Keppela.

1. The Exorcist

Film inspiriran djevojčicom Robbie Mannheim koju je navodno opsjeo demon.

Tags
Back to top button
Close