Brzina

Macho.hr vodič za savršeno bočno parkiranje!

Opće je poznato da će vas u autoškoli naučiti osnovama, ali nikako ne možete tvrditi da su vas tamo naučili voziti. To je vještina koju usavršavate iskustvom u prometu, a jedna od glavnih boljki svih mladih vozača je bočno parkiranje. Upravo is tog razloga odlučili smo se malo poigrati autićima i u teoriji objasniti kako izvesti savršeno bočno parkiranje.

Pošaljite ovo svojim prijateljima i poznanicima za koje pretpostavljate da bi im ovaj vodič mogao biti od koristi.

1. Izaberite dovoljno veliko parkirno mjesto

1

Prije nekoliko godina jedan je profesor matematike iz Londona uz pomoć Pitagorinog teorema precizno izračunao koliko je točno prostora potrebno za ulazak na parkirno mjesto. Mi smatramo da ćemo vam ovim vodičem to jasnije prikazati, ali ako vas baš zanima možete baciti oko na njegovu studiju.

2. Poravnajte prednje kotače svog vozila sa zadnjim kotačima vozila ispred

2

Stanite bočno na nekih metar od automobila ispred te poravnajte svoje prednje kotače sa zadnjim kotačima toga vozila. Neka to bude vaša početna pozicija za bočni ulazak na parkirno mjesto.

3. Okrenite upravljač prema parkirnom mjestu

3

Ne malo, ne tek toliko… upravljač okrečite dokle ide!

4. Izravnajte kotače i krenite lagano unazad

4

Zamislite liniju koja povezuje kotače automobila ispred i iza vašeg parkirnog mjesta. Krenite unazad i kada vaš nutarnji, tj. prvi kotač (na slici zadnji lijevi) dođe na tu zamišljenu liniju – stanite!

5. Izravnajte kotače i krenite unazad

bocno-parkiranje

Ako u ovoj fazi ne poravnate upravljač završit ćete na pločniku, a tada će vas netko uslikati i objaviti fotografiju na društvenim mrežama. A kako se to ne bi dogodilo, izravnajte kotače i krenite unazad sve dok vanjski zadnji (u ovom slučaju zadnji desni) kotač ne dotakne onu zamišljenu liniju.

6. Okrenite upravljač prema ulici kako bi prednji kraj vozila ‘kliznuo’ na parkirno mjesto

6

Nakon što je u prethodnoj fazi spomenuti kotač dotaknuo onu zamišljenu liniju volan okrenite prema cesti i lagano nastavite unazad kako bi prednji kraj vozila ušao na parkirno mjesto.

7. Poravnajte vozilo

7

Sve ste odlično napravili i ušli na parkirno mjesto, sada vam samo preostaje da, ako je potrebno, poravnate vozilo kako bi bilo jednako udaljeno od automobila ispred i iza.

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close