Kulturnjak

Koliko bi novaca trebali da postanete Batman

Superjunaci su stvoreni na različite načine. Neki su pali s neba i odmah podizali autobuse, neki su godinama trenirali u najsmrtonosnijim uvjetima, dok su neki nastali nesrećom ili ugrizom hibridnog pauka. Batman je za razliku od ostalih, neizmjerno bogat i dovoljno pametan da ostane živ. Koliko to točno treba biti bogat da bi mogli postati barem Batmanova kopija?

Thaddeus Howze, poznati povjesničar stripova, uzeo je vremena i na temelju svega viđenog u stripovima i filmovima približno izračunao njegovo bogatstvo, tj troškove. Prema njegovim podacima, za pošten početak života superjunaka biti će vam potrebno ni manje ni više nego 682,450,750 dolara. U našoj valuti, ako smo dobro izračunali, blizu 5 milijardi kuna.

Astronomske brojke uključuju Batmanovu spilju, njegovu vilu, i njihove preinake koje su se događale nekoliko puta. Ta cifra uključuje i sva odijela, treninge, opremu, dodatke i naravno, vjernog slugu.

Da vidimo koliko što košta.

Odijelo

urpQ4Jq

Visoko tehnološko odijelo izrađeno od Nomex materijala, prepuno ojačanja i neprobojno, koštalo bi milijun  i nešto sitno dolara.

Vozila

Batman vozi samo najbolje i najskuplje zato budite spremni na velike izdatke. Tumbler bi po svim karakteristikama trebao koštati oko 18 milijuna dolara. Batpod, motoristička verzija koja ima mogućnost skretanja pod kutem od 90 stupnjeva, koštala bi oko milijun i pol dolara.

Naravno, tu je i “The Bat”, helikopter stvoren samo za superjunaka. Zato je i cijena oko 60 milijuna dolara.

Dodaci

eY775Hc

Bez dodataka, Batman bi bio čudan čovječuljak iz susjedstva koji noću prati šišmiše i pazi da se ne šara po zidovima. S dodacima, Batman postaje smrtonosan superjunak kojeg se boje i najokorjeli zločinci. To uključuje termalnu kameru od 15 tisuća dolara, kuku od 50 tisuća dolara, do raznih mađioničarskih trikova koji mu pomažu da nestane u dimu.

Vila i spilja

0HEYKoR

Budući da je njegova vila uništena zajedno sa spiljom, trošak obnove bi bio oko 600 milijuna dolara. Sitnica za pravog Batmana.

Trening

Kako je Batman stručnjak za sve, njegova obuka je koštala dosta novaca. Tečaj za naprednog pilota, 500 tisuća dolara. Napredni vojni tečaj, 500 tisuća dolara…

5eXmJpf

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close