Brzina

Gronos Black Edition – G-Klasa kao brutalni cestovni “tenk” iz tuning kuće Mansory

Mercedesova G-Klasa u AMG G63 izdanju, sam po sebi je prilično muževan automobil, no, kad takav jedan primjerak prođe kroz ruke inženjera iz njemačke tuning kuće Mansory, onda je to znak za paniku svima koji mu se nađu na putu. Ako već ne zbog vozača najčešće obrijane glave, onda zbog činjenice da se pod poklopcem motora ovog cestovnog “tenka” krije konjica koja bi posramila i mnoge današnje superautomobile. Opće je poznato da ekipa iz Mansoryja nema previše osjećaja kad je u pitanju snaga, pa tako ni ovaj put nisu štedili na preradama.

Što se tiće vanjskog izgleda, G-Klasa je dobila kompletan “facelifting” karbonom, što znači da su ugljična vlakna upotrebljavana za gotovo sve detalje vanjštine, a uz to su prošireni blatobrani, originalni branici zamijenjeni novima i stavljeni ogromni naplatci u crnoj boji od čak 23 incha. Uz sve to, stavljeni su i odlično dizajnirani prednji farovi, kao i četiri krovna svijetla koja služe za osvjetljivanje teško prohodnog terena.

No, najbolje prerade, skrivaju se ispod već spomenutog poklopca motora. AMG-ov twin turbo motor s osam cilindara kompletno je prerađen, a za preradu su korištene trkaće komponente. Sav rad na motoru rezultirao je drastičnim povečanjem snage, pa sad motor razvija brutalnih 828 konjskih snaga, uz maksimalni okretni moment limitiran na 1000 Nm. Gronos Black Edition predstavljen je ove godine na auto sajmu u Frankfurtu, s tim da nam je cijena za sada nepoznata. Možda i bolje da pogledom na cifru ne bi pustili suzu.

Tags
Back to top button
Close