Ena FriedrichKolumne

Ena Friedrich: Starčići s gadnim trbuščićima al finim novčićima

Razjapljene tračerske čvalje gladne senzacionalizma ja ne mogu nahraniti ni s ovim ni s ijednim drugim člankom. Nisam dovoljno sablažnjiva. Pišem samo onako kako je. Da sam htjela reći više rekla bi. Ne tražite klice, možda č i ć nisu na pravom mjestu, ali točke jesu. Prije nego išta kažem o starijim muškarcima, da ne bi bilo „nismo znali“, ne mislim na one od osamdeset, nego na dečke između četrdeset i pedeset godina, recimo. Oj bolesni pojedinci, nisam na vas zaboravila, tako da sam vam posvetila i sljedeću rečenicu. Nemojte mi govoriti da ih biram zbog bogatstva jer postoje tatini sinčići i nogometaši i svakojake balonje s parama u džepovima, tako da ššš! Nema više teksta za vas. A sada odite u miru i bolujte negdje drugdje.

Osobno, ne biram starije muškarce zbog onog što oni jesu, nego zbog onog što nisu. Dakle, skrbim sama o sebi, zašto bi trebala i svom dečku biti majkom? Nije dovoljno da na sebe mislim, još da i tuđu glavu nosim? Nisam od onih koje vole mijesiti tijesto i oblikovati ga po svom guštu, radije dođem na gotovo. A ti argumenti o nekakvom mladom tjelešcu, da se razumijemo, nemamo svi fetus fetiš. Ne padam na teleće okice ni paperje, a od piletine daleko više volim komad bifteka od dobrog, starog goveda.

>>> Ena Friedrich: Tajni život javne kurve!

Možda je u mom slučaju ova privlačnost i u razlici njihovih emocija. Ni sama ne volim hormonima, volim razumom. Cijenim uzajamno poštovanje. Mir. Volim nekog jer ta osoba to zaslužuje. Ne padam u afan jer me pogledao oh tim svojim vrckavim okicama, zaludio osmjehom i slične slinave priče. Mlađahni su za moj ukus prehiperaktivni, a nisam te sreće da naletim na onog autističnog.

12166420_10206181079138411_963896922_n

Volim sijede, malo brade i nehaja, trbuščić i ostale ožiljke koje ostavlja vrijeme. To je moja vizija muškarca kakav bi trebao biti, ne ova pomodna djeca koja trackaju kremice, sipaju litre aftershavea i depiliraju se. Daj mi patinu, ona je ta koja daje vrijednost. Ako sam već s nečim što ima pimpek, biram muškarca, ako ne, radije ću žensku s dobrim parom sisa. Frajer ne mora biti obilan ni u novčaniku ni u glavi. O gaćama nećemo. Al ako moram birati, radije da me žicaju nego da nude pare. Da djelujem kao da imam, a ne kao da mi treba. Ne, ne treba biti prepametan, da me tlači algebrama i upilava filozofijom, al ono što mora biti – mora biti logičan.

>>> Ena Friedrich: Bivši

Znam da zvučim hladno. Pokušavala sam i ja upregnuti razum i naučiti se osjećajima. Pokušati voljeti na način koji opisuju drugi ljudi. Kad sam vidjela u što to liči, odbacila sam ideju brže nego kurva gaćice. Čovječe, pa svi oni pate. Rastaju se, svađaju, pa se mire, ne vide par sati pa ne jedu, ne mogu spavati, mori ih briga. Koliki postotak mozga nekim curama je usmjeren na brigu oko nekog dečka, čudo jedno. A za par mjeseci ga zamjene. Onda pate zbog tog novog. Bože… Da se razumijemo, pomislim i ja na svog aktualnog dečka, nisam senilna. Sve u granicama normale; jeli mu sve u redu na poslu, jeli se opet preforsirao, da slučajno ne vozi umoran. Al čemu dalje od toga?

12166404_10206181078498395_310516995_n

Koji god tip muškarca vam bio interesantan, kad započnete neku vezu, dobro razmislite na samom početku je l’ to čovjek uz kojeg želite umrijeti, ako niste sigurni, razmislite dali ste ga sposobni preživjeti. Ne znam kakva su vaša dosadašnja iskustva, ali muški ego je zajebana stvar. Napuštajući ga, stvarate sebi neprijatelja. Najogorčenijeg i najvjernijeg neprijatelja. Jeste li znali da postoji izraz za tu pojavu? Enantiodromos – proces kojim se jedna pojava pretvara u svoju suprotnost. Primjerice ljubav   u mržnju. Eto, da i od mene nešto naučite osim razlike između erotike i pornografije.

Znam, znam da zvučim bezobrazno i u ovoj kolumni i nisam fer jer stvarno ima divnih klinaca. Vjerojatno ih ima. Ma garant. Kad budem spremna za jednog takvog, rodit ću ga.

>>> Sve kolumne Ene Friedrich!

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close