Birtija

Uz pin-up ljepotice, Medvedgrad predstavio Fakin IPA pivo u boci

Rijetki su oni kojima se s tolikim zadovoljstvom odazovemo na poziv, kao odličnim domaćinima iz zagrebačke pivovare Medvedgrad. Povod za druženje i odličan tulum u samom srcu Zagreba bilo je predstavljanje već dobro poznatog Fakin IPA piva u kojem se do sada moglo uživati samo u točenom obliku u pivnicama pivovare Medvedgrad, a od sada će biti dostupno diljem “Lijepe naše” i u bocama od o,33 L.

Više od dva desetljeća Pivovara Medvedgrad uspješno proizvodi prirodno pivo na tradicionalan način, bez aditiva i konzervansa, koristeći samo najkvalitetnije prirodne sastojke. S radom započinju 1994. godine kada na tržište izlaze s 3 vrste piva, dok danas u ponudi imaju 6 stalnih piva, te 6 sezonskih, poput Witbier –  Ljeto u Zagrebu i Božićnog.

Fakin IPA u boci s modernom etiketom koja priča tradiciju

Radi se o specifičnom IPA (India Pale Ale) pivu od 7% alc. kod kojeg prevladava gorčina i aroma te se uvelike razlikuje od standardnih lagera na koje smo svi navikli. Fakin IPA bogatog je okusa, prekrasne crvenkaste boje, neodoljive arome te pripitomljene gorčine. Etiketa priča jednu zagrebačku priču, koja ima tradiciju i ponos. Umjetnik Tomislav Tomić je osmislio Fakina te njegovu prepoznatljivu okolinu dok je dizajnerica Andrea Knapić dizajnirala etiketu.

Pivovara_Medvedgrad_Fakina_IPA_karton.

Sva sezonska piva u boci, distribucija po cijeloj Hrvatskoj

Dodatno je investirano o novu znatno efikasniju punilicu koja i omogućava punjenje u 0,33 L boce.

Ivan Nauković voditelj prodaje “Cilj nam je da sva sezonska piva od sada budu dostupna i izvan pivnica u bocama, na taj način ćemo svima približiti ono što najviše volimo raditi a to je kuhati nove vrste piva te ga dijeliti sa svim ljubiteljima piva.“

Fakin tulum – mural od 120 m2, rokabiliji, oldtimeri, Tkalča u 60-ima

Odličan tulum održan je Tkalčićevoj ulici, koja je uz zvukove rockabillija, pin-up djevojke, plesače i oldtimer vozila vraćena u 50te, kao što je i Fakin predstavljen na etiketi. S Borisom Baretom iz Pimp my Pump ekipe dogovoreno je oslikavanje fasade muralom od 120 metara kvadratnih, B and the Bops band stvorio je odličnu glazbenu atmosferu, a plesači skupine Back to Swing pokazali su kako se prije čagalo, dok je Muzej Automobila Budicki posudio automobile kako bi dodatno svima približili atmosferu 50ih. Uz odlično Fakin pivo, tulum u Tkalči još jednom nam je pokazao zbog čega se s zadovoljstvom vraćamo u pivnice Medvedgradske pivovare.

Tags
Back to top button
Close