Brzina

Porscheov Mission E kao odgovor na Teslu

Upravo sada kada čitate ovaj tekst, skoro svaki proizvođač automobila ulaže tone i tone novca kako bi na tržište izbacio pravo električno vozilo, baš poput Teslinog modela S. Vodeći u tom području, Tesla Motors i njihov već spomenuti Model S, trenutno nemaju konkurenciju, ali znajući koliko se novca nalazi na računima ostalih proizvođača automobila, uskoro ćemo vidjeti što su smislili kako bi preuzeli dio kolača.

Jedan od njih je i Porsche koji je smislio i predstavio svoju verziju super električnog automobila, naziva Mission E. Mission E pokretat će 800 voltni električni motor snage 600 konja, s dometom oko 500 kilometara, naravno s punim baterijama. Osim što izgleda kao pravi Porsche, takvo mu je i ubrzanje, pa će do stotke juriti za nešto manje od 3.5 sekundi. Maksimalna brzina će biti oko 250 km/h.

Prema dizajnerima koji su ga prvi ugledali, izgleda kao mješavina Porschea 918 i Jaguara F-Type.

Ono što značajno mijenja stvar na tržištu električnih automobila je brzina punjenja, koja je revolucionizirana naspram drugih. Njemački proizvođač tvrdi kako će se ova mrcina puniti puno brže nego ostali, i to 80% za samo 15 minuta.

Trenutno nema riječi o datumu izlaska i cijeni, ali to je uvijek tako s konceptima. Nadamo se kako će to biti uskoro jer Tesla S stvarno treba barem malo konkurencije.

mission-e-porsche-014 mission-e-porsche-011

01-porsche-mission-e-concept-frankfurt-105-porsche-mission-e-concept-frankfurt-1 mission-e-porsche-009 mission-e-porsche-012mission-e-porsche-007mission-e-porsche-008mission-e-porsche-004mission-e-porsche-010 mission-e-porsche-005 mission-e-porsche-006 mission-e-porsche-001 mission-e-porsche-002 mission-e-porsche-003

 

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close